Käyntejä 12/2011 alkaen

31.3.2012

Uusi valaisin

Tänään meille kotiutui tällainen paketti:



Sisältä paljastui, kuten arvata saattaa, tämä ihanuus:


Tämä on nyt sitten virallisesti ensimmäinen konkreettinen hankinta, joka uuteen tulevaan kotiimme on tehty! Ei liene yllättävää, että ensimmäinen hankinta oli valaisin, vaikka läheltä tosin piti, että ruokapöydän tuolit olisivat ehtineet ensin...

Tänään heräsi myös pitkästä aikaa intoa leipoa jotain, joten lähiaikoina ilmestynee jotain uusia kuvia tuonne Leivonta-välilehdellekin :)! Löysin nimittäin uusia, ihania kakunkoristeluvälineitä, joita pitäisi päästä kokeilemaan...ehkäpä viimeistään pääsiäisenä?

30.3.2012

Päivä toimistoissa ja papereiden parissa

Kiintokalusteiden sopimus käytiin tänään allekirjoittamassa Topi-keittiöillä. Tänään lähti myös sähkösuunnittelijalle lomakkeet postissa. J kävi sähkö- ja vesilaitoksella, sekä kaupungintalolla rakennuslupaan ja sopimuksiin liittyvissä asioissa.

Uutta tietoa tai aiemmin itseltäni ainakin huomiotta jäänyttä oli hulevesiin liittyvät ohjeistukset: "Vettäläpäisemättömiltä pinnoilta tulevia hulevesiä tulee viivyttää alueella siten, että viivytyspainanteiden, -altaiden tai säiliöiden mitoitustilavuuden tulee olla yksi kuutiometri jokaista sataa vettäläpäisemätöntä pintaneliömetriä kohden. Viivytyspainanteiden, -altaiden tai -säiliöiden tulee tyhjentyä 12 tunnin kuluessa täyttymisestään ja niissä tulee olla suunniteltu ylivuoto."

Sokkelikorkeudet ilmoitetaan rakentajille vasta, kun rakennuslupa on myönnetty (vaikka talotehtaiden papereissa niiden perään kysellään jo aiemmin), ettei kukaan mene tontille omin luvin aloittamaan kaivuuta. Kaupungintalolla pohdittiin myös julkisivun väritystä (valkoinen) ja sopivaa sävyä...Tällä mennään, sama sävy tulee aikanaan aitoihin (väri Tikkurilan Tunto-värikartasta):

H497

29.3.2012

LVI- ja valaistussuunnitelma

LVI-suunnitelman lopullinen versio saatiin tänään. Valaistussuunnitelma valmistui jo muutama päivä sitten. Molemmat olivat selkeitä kokonaisuuksia. Valaistussuunnitelmassa oli huomioitu joka käänteessä ratkaisujen toimivuus niin sisä- kuin ulkotiloissa. Erityistä huomiota suunnittelussa kiinnitettiin talossa kulun turvallisuuteen lasten kannalta. Korkean tilan valaisu ratkaistaan seinävalaisimin, joita tulee kahdelle seinälle, ja yhdellä riippuvalaisimella. Seuraavaksi nämä paperit matkaavat muiden tarvittavien tietojen kanssa kohti sähkösuunnittelijaa.

Tässäpä valaistukseen liittyviä haavekuvia muutama:

Gubi: Grasshopper

Lightyears: Caravaggio
Jieldé Signal

Eero Aarnio: Tupla Kupla

Secto Design: Octo 4240
Lundia (Korpihete): Soihtu-valaisin
Artemide Tolomeo: Micro Parete

Artemide Tolomeo: Faretto

Hakaniemi: Boxlight

27.3.2012

Talopaketin toimitusajankohta

Tänään tuli postia Kannustalolta. Talotoimituksellemme on varattu toimitusviikko 28/2012! Se on kuulkaas ihan kohta heinäkuu...hui! Toimitusaika pitää seuraavaksi vahvistaa talotehtaalle. Tämän jälkeen siellä voidaan aloittaa talon työ- ja rakennepiirustusten tekeminen ja tarvikkeiden hankinta taloa varten. Vahvistuksen voi tehdä, kunhan rakennuslupa on saatu. Kuukausi kirjeessä oli takarajana ilmoitukselle.

Seuraavaksi taidan keskittyä pintamateriaalien ja rullakaihdinten ihmeelliseen maailmaan, kun tämä kiintokaluste-episodi on saatu päätökseen (tai ainakin nyt johonkin pisteeseen vähäksi aikaa). Jos teillä on kokemusta/tietoa korkeiden tilojen verhomekanismeista, otan vinkkejä kiitollisena vastaan. Meille tulee kiinteät ikkunat, eli ikkunoiden väliin ei verhoja asennella. Screen-kaihtimet olivat itselleni uusi ja mielenkiintoiselta kuulostava tuttavuus, johon törmäsin aiheesta googlaillessani...Suuret ikkunat ovat aurinkoisella puolella, joten verhot niihin tarvitaan. Pitääpä ottaa lähiaikoina paikalliseen yritykseen yhteyttä ja kysellä eri vaihtoehdoista.


25.3.2012

Keittiöpäätös, vihdoin ja viimein!

Kodin kiintokalusteiden pohdintaan on uhrattu tässä perheessä monta iltaa ja käyntiä eri liikkeissä. Suunnittelu-urakka pyörähti käyntiin helmikuun alussa. Kilpailutimme neljä alueella toimivista keittiökalustefirmoista. Enempää ei olisi kerta kaikkiaan jaksanut, joten tähän määrään vedimme rajan. Saimme tarjoukset Nixi-, Isku-, Topi- sekä Huusholli-keittiöiltä. Käyn seuraavassa hieman läpi tarjousprosessia ja seikkoja, joita sen aikana nousi esiin.

Nixin keittiöt olivat todella upean näköisiä niin netissä kuin liikkeessäkin! Ihastuimme molemmat vetimettömiin Miranda-oviin, joista kirjoitin jo aiemmin täällä. Suunnittelu oli nopeaa ja toiveitamme kuunneltiin hyvin. Liikkeessä esillä olleen Corian-tason jätimme heti alkuun haaveistamme pois sen korkean hinnan, mutta myös hoidettavuuden kannalta. Meillä on ollut aiemmin puutaso, ja halusimme tason, joka on mahdollisimman huoleton. Valkoisessa Corian-tasossa jäljet valitettavasti näkyivät aika selkeästi...Keittiöön saimme tarjouksessa hintavaihtoehdot sekä laminaatilla, täyslaminaatilla että Silestonella.

Huusholli-keittiöt teki nopeaa ja täsmällistä työtä, ja viestintä yrityksen kanssa toimi todella hyvin. Saimme kaikki haluamamme tiedot lähestulkoon välittömästi! Olemme asioineet heidän kanssaan aiemmin wc-remontin yhteydessä ja olimme myös silloin toimintaan ja laatuun tyytyväisiä. Tarjous laskettiin vetimettömin, mattavalkoisin uraovin sekä keittiön osalta Silestone-tasolla.

Isku- ja Topi-keittiöiden kanssa suunnittelimme kokonaisuutta pisimpään ja perusteellisimmin. Yhteistyö toimi todella hyvin, ja molempien liikkeiden suunnittelijoilla oli hyviä ideoita, joita emme itse olisi osanneet ajatella, vaikka suunnittelua oli tehty pitkään ja useammassa paikassa. 3D-kuvien läpikäynti oli perusteellista ja muutosten teko sujui lennossa.

Isku-keittiöiden Huurre-ovimalli on todella kaunis. Pyysimme tarjouksessa kaikki kalusteet (paitsi liukuovet tietysti) kyseisellä ovimallilla valkoisena. Heidän myymänsä Tank-säilytysjärjestelmä oli myös vakuuttava. Tasomateriaalina heillä ei ollut tarjota Silestonea. Keittiön osalta tarjous laskettiin Tulikiven malliston vastaavalla vaihtoehdolla. Aiemmassa kodissamme meillä oli Iskun keittiö puuovin ja -tasolla. Toteutus on mielestäni yhä kaunis ja toimiva.

Topi-keittiöillä tarjous laadittiin vastaavalla, kauniilla vetimettömällä uraovella (Säde, täysmatta valkoinen). Kodinhoitohuoneeseen ja toiseen wc:hen on tässä vaiheessa piirretty Hohto-ovet alumiinivetolistoin. Keittiöön tarjous laskettiin Silestonella, muihin tiloihin laminaattitasoilla. Silestone-tasojen ominaisuuksista olen kuullut mm. eri bloggaajilta pelkkää hyvää, ja tuote näytti todella hienolta!

Kaikki tarjouksen tehneet sisällyttivät tarjoukseen kodinkoneet, joiden hinta oli eritelty. Isku tarjosi Siemensin/Gramin koneita, muut toimittajat AEG:n: koneita. Koneiden sijoittelu oli samankaltainen kaikilla (samat tuotteet integroituina). Liesituulettimet olivat Nixillä ja Topilla Lapetekin, Iskulla Savon. Huusholli ei liesituuletinta tarjonnut. Keittiöaltaaksi kaikilta pyysimme Silgranitin altaan ja kodinhoitohuoneeseen pienen, pyöreän, teräksisen perusaltaan.

Mihin sitten lopulta päädyimme ja mitkä asiat päätökseen vaikuttivat?

Tarjouksissa oli toki jonkin verran hintaeroja, ja tuotteiden näkeminen paikan päällä vaikutti asiaan myös. Konepakettien sisällöt painoivat asiassa nekin, ja kävimme läpi eri merkkien mallistoja läpi yömyöhään muutamana iltana...Nixin tuotteet tulevat osina (eli ne on koottava itse, mikä oli huomioitava koko prosessin aikataulutuksessa), muiden tuotteet tulevat kasattuina. Keittiön osalta otamme toimitukseen todennäköisesti asennuksen.

Tulimme lopulta siihen tulokseen, että meidän tapauksessamme toimivin kokonaisuus oli tarjota Topi-keittiöillä. Tarjouksen sisältö voi vielä hieman muuttua matkan varrella, mutta jo tässä vaiheessa uskon, että kokonaisuus on erittäin onnistunut!

Yhden keittiöremontin vanhaan taloon tehneinä meillä oli selkeä näkemys siitä, mitä haluamme nyt, kun kerran on mahdollisuus lähteä ”puhtaalta pöydältä”. Jos ei olisi koskaan keittiösuunnittelussa mukana ollut, olisi urakka ollut varmasti haastavampi tai ainakin eri toteutusten toimivuutta olisi ollut hankala arvioida. Nyt tuntuu siltä, että uskaltaisi jopa hieman hengähtää tässä suunnittelurumban keskellä!




Kuvia tontilta

Kaukolämpöputkia on alettu vetää alueelle.

Kaivoja siellä, kaivoja täällä...

Tällaisia pellon reunalla lojui jos jonkinmoisia...

...ja tällaista jälkeä niillä syntyy. Tuonne
soran pohjalle tulee kaukolämpöputki.
Kaukana siintää Kaanaanmaantie.

Hmm...? Minä en ole sitten tästä vastuussa!

22.3.2012

Tilannekatsaus

Viime päivinä on sovittu ja selvinnyt seuraavia asioita:


  • Maanrakennusurakka on sovittu. 
  • Sisärakentamisurakka on sovittu.
  • Valaistussuunnitelman ensimmäinen versio valmistuu huomenna.
  • LVI-suunnitelma valmistuu viikonloppuna.
  • Sähkösuunnittelijalle toimitetaan ensi viikolla tarvittavat tiedot (mm. kalustesuunnitelma).

Kuvittelin, että saisimme jo alkuviikosta tehtyä kalustetarjouksista päätöksen, mutta niin ne vain illat vierähtävät, että onkin jo yllättäen torstai...mutta ehkäpä viimeistään huomenna?

Kokkolan energian asiakaslehdessä meitä kaukolämpöön liittyviä muistutettiin seuraavasta:

"Kaukolämpöasioissa - - riittää, että asiakkaalla on meille tullessaan talosta pohjapiirustus ja leikkauspiirustus, sillä kuutioala määrittää kaukolämpöliittymän tilaustehon. - - sopimukset voidaan tehdä valmiiksi vaikka jo puoli vuotta ennen liittämistä. Pääsääntö kaukolämpöasiakkaidenkin kohdalla on kuitenkin se, että sitä parempi, mitä aikaisemmin meihin ollaan yhteydessä." (Sähkö- ja saunalaitos, Kokkolan energian asiakaslehti 1/2012.)

Energialla on rakentajapalvelu, josta kyselemällä asioiden pitäisi selvitä ja edetä...sinne siis yhteys lähiaikoina!

Pääsiäinen lähestyy ja rairuohot itävät jo...Hämmästyksekseni huomasin myös, että blogissa on jo yli 3 000 kävijää - hui kauhistus! Kiitos kaikille tähän mennessä täällä käyneille & kommentoineille, lisää on luvassa...


19.3.2012

Rakennuslupahakemus viety!

Tänään veimme rakennuslupahakemuksen kaupungintalolle. Lupailivat, että lupa kolahtaa postilaatikkoon 2 - 3 viikon kuluessa (ja lasku perässä...!). Aidalle emme hakeneetkaan vielä lupaa, sillä sitä varten olisi pitänyt olla piirustukset. Kaupungin määräyksissä oli valmiina värikoodi ja korkeus sekä kaksi vaihtoehtoista toteutusmallia, mutta niistä tehty "valinta" ei ollut riittävä, vaan täytyy piirtää/piirrättää malli toteutuksesta. Noh, piirretään niitä sitten joskus myöhemmässä vaiheessa...

Tänään käväisin muutamassa liikkeessä pohtimassa laattavaihtoehtoja ja katsastamassa hanojen hintoja. Ahdistuin laatta- ja parkettivalikoimien ääressä: Miksi, oi miksi valikoimat ovat pullollaan toinen toistaan röpelöisempiä, läikkäpintaisempia tai lämpimämpiä, ankeita sävyjä? Missä lymyävät kaipaamani tasaiset, viileät pinnat? Mattana tai kiiltävänä, aivan sama, kunhan olisi edes jotain isoja laattoja suorin reunoin ja tasaisena väripintana! Tässä yksi ainoa kierroksen helmi, mutta tällä olikin sitten jo ihan mukava neliöhinta...tätä laattaa pohdimme jo Helsingin reissullakin, mutta tuolloin ihastuin enemmän toiseen, samantyyppiseen laattaan, josta kirjoitin täällä. Jos joku on törmännyt tämäntyyppisiin laattoihin jossakin, niin vinkatkoon ihmeessä!



Seinälaatoista sen sijaan löytyi hyviä vaihtoehtoja. Seiniin toisaalta emme ole kaavailleetkaan muuta kuin valkoista isoa peruslaattaa, joten homma on hieman helpompi...Vastaan tuli kierrellessäni myös Oras Cubistasta korkeampi versio, joka voisi olla hyvä vaihtoehto kodinhoitohuoneen hanaksi:

Oras Cubista, korkea pesuallashana

18.3.2012

Sorapintaa ja lupa-asioita

Tontille pääsi eilen jo soratietä pitkin! J oli käynyt seikkailemassa tontillakin, ja märkää kuulemma oli ;)! Kuvia kävin ottamassa eilen illansuussa, kun olimme koko poppoon kera liikenteessä.

Vaeltajantie maaliskuussa

Sorapintaa ja sadevesikaivoja...

Näkymä Halkokarille ja Kaanaanmaantielle päin

Ennen tontilla pyörähtämistä päiväni vierähti eilen poikkeuksellisesti töissä ja vieläpä toisessa kaupungissa. Ja kun tuossa kaupungissa kerran on tällainen nähtävyys, niin pitihän se taltioida blogia varten ennen kuin suuntasin sulaa ja kuivaa (!) maantietä pitkin auringonpaisteessa takaisin kohti Kokkolaa...!

Tuolla jossain ne meidänkin seinät valmistuvat...

Tänään on vuorossa naapurien kuuleminen rakennuslupahakemusta varten. J on osan jo hoitanut, ja tänään tavataan loput. Uskomatonta, että lupaa varten tarvitaan kokonainen kansio erilaisia lomakkeita ja karttoja, huh huh!

Tässä lista asioista, joita lupahakemuskokonaisuudesta pitää löytyä:

  • lupahakemuskaavake,
  • selvitys siitä, että hakija hallitsee tonttia/rakennuspaikkaa,
  • virallinen kartta (2 kpl),
  • rakennuspiirustukset (3 kpl), pääsuunnittelijan allekirjoituksella varmennettuina,
  • julkisivujen värityssuunnitelma (2 kpl),
  • vastaavaa työnjohtajaa koskeva hakemus (2 kpl),
  • pääsuunnittelijaa koskeva hakemus,
  • rakennushankeilmoitus (sähköinen lomake RH1; pitää täyttää omat lomakkeet päärakennuksesta ja autokatoksesta, autokatos pitää lomakkeessa nimetä talousrakennukseksi), 
  • selvitys naapurien kuulemisesta,
  • selvitys perustamis- ja pohjaolosuhteista,
  • selvitys suunnittelijoiden kelpoisuudesta sekä
  • energiatodistus.

Kaikki muut lupahakemuspaperit pitää siis löytyä kaupungille menevästä kansiosta, paitsi

  • liittymislupa yleiselle tielle (kyseessä kaava-alue),
  • valtakirja hakemuksen allekirjoittamiseen (tarvitaan vain, jos hakija ei itse allekirjoita hakemusta), 
  • KVV-työnjohtajaa koskeva hakemus (2 kpl), (ei tarvita välttämättä tässä vaiheessa, liitetään myöhemmin),
  • IV-työnjohtajaa koskeva hakemus (2 kpl), (ei tarvita välttämättä tässä vaiheessa, liitetään myöhemmin) ja
  • ilmoitus jätevesien johtamisesta (ei tarvita, koska ollaan kunnallistekniikan piirissä).                         


J on hoitanut tätä urakkaa, minua hengästyttää pelkkä ajatuskin! Hyvänä apuna näissä byrokratian kiemuroissa on toiminut vastaava mestarimme. Minä olen lähinnä katsonut paperit läpi ja tarkistanut, että kaikki tarvittavat ovat koossa.

13.3.2012

Keittiötarjousten vertailua ja sisustuksen ideointia


Vuokrakämpän seinustalla oleva köynnöskasvi kuoriutuu lumi- ja jääpeitteestä kevätauringossa. Aurinko tuo energiaa myös siinä määrin, että seuraavana urakkana minulla on kiintokalustetarjousten vertailutaulukon laatiminen. Sitä ennen oli kuitenkin suotava itselle hetken hengähdystauko siskon tuomien sisustuslehtien ja Clipperin appelsiiniteen parissa. Sisustusideoita on kertynyt paljon myös seuraamistani blogeista, joihin kannattaa kurkata sivun vasemmasta alareunasta...uusimmat tuttavuudet minulle olivat mairerakentaa-blogi ja villa minimalista -blogi, jotka vasta lisäsin lukulistaani.

Toivottavasti auringonsäteet sulattavat loputkin lumet nopeasti, jotta tontillekin pääsisi paremmin seikkailemaan!

11.3.2012

Keskipohjanmaan juttu vaeltajantieläisistä

J ja vastapäinen naapuri olivat tänään Keskipohjanmaa-lehden jutussa, jossa kerrottiin alueen tonttitilanteesta. Juttu löytyy alla olevasta linkistä osin, lehdestä löytyy pitkä versio.

http://www.kp24.fi/uutiset/299317/Omakotitonteille-riittää-kysyntää

Tänään suunnataan vielä Isku-keittiön keittiöviikonloppuun hiomaan heiltä saamaamme tarjousta...

10.3.2012

Julkisivu- ja pohjakuvat

Viralliset kuvat tulivat postissa tällä viikolla. Niiden tiimoilta on jo palaveerattu vastaavan kanssa ja tänään käyty paikallisessa Kokkolan valaisin ja sähkö -liikkeessä aloittamassa valaistussuunnitelman tekoa. Tapaamisessa käytiin todella perusteellisesti läpi eri vaihtoehtoja ja niiden vaikutusta kokonaisuuteen, ja vakuutuimme kyllä jo alun perusteella heidän osaamisestaan. Mielenkiintoista nähdä, millaisen suunnitelman he laativat.

Tässä kuitenkin vihdoin olisivat NE kuvat...

Lounaaseen oleva sivu on kadulle päin, luoteeseen oleva merelle päin, koilliseen oleva metsään päin ja kaakkoon oleva kaupunkiin päin. Talo on valkoinen, katto tummanharmaa. Kadun puolelle tulee koko talon levyinen patio.

Parvekkeen kaide on kadulle päin lasia, lyhyt sivu samaa materiaalia kuin seinä. Parvekkeen viereiset isot ikkunat ovat olohuoneen korkean tilan ikkunat. Luoteeseen olevalta sivulta on sisäänkäynti tekniseen tilaan ja kodinhoitohuoneeseen (toimii myös arkieteisenä). Rimoitukset ovat valkoiset nekin. Ikkunat ovat kiinteät ikkunat, tuuletusikkunoina/hätäpoistumisteinä toimivat lyhyiden sivujen ikkunat makuuhuoneissa ja keittiössä sekä tv-huoneessa. Lisäksi avautuvia ikkunoita ovat tontin takasivun pienet ikkunat (paitsi portaikon ikkuna).

Julkisivut

Alakertaa on muokattu matkan varrella kaikista eniten alkuperäisestä pohjasta. Khh:n vaatehuone on osittain portaiden alla ja sinne on liukuovi. Työhuone on oikeasti tv-huone. Portaikossa on lasikaide. Pintamateriaaleista on sen verran tiedossa, että keittiössä, khh:ssa, ph:ssa, s:ssa, eteisessä ja wc:ssä on laattalattia, muuten parketti. Olohuone on osin korkeaa tilaa eli avoin ylös asti.

Alakerta

Yläkerran aulaan tulee työtila, sillä etenkin minä teen töitä paljon kotona virallisen työajan ulkopuolella. Sinne ei siis tule sohvaa tai tv:tä, vaan kirjoituspöytä ja jonkinlainen matala säilytystila. Kaiteet ovat lasia sekä porrasaukossa että kerroskaiteessa.

Yläkerta

...Ja jälleen hieman koukutusta tulevaan...huomenissa pitäisi paikallisessa sanomalehdessä olla juttu, jossa haastatellaan J:a ja yhtä tulevista naapureistamme. Oli kuulemma ollut varsin hyinen haastattelukeli tontilla tähän aikaan vuodesta ;). Ihan itseänikin jännittää, millainen juttu on, sillä en tiedä siitä ennakkoon mitään! Laitan linkkiä tännekin, mikäli juttu ilmestyy sähköisenä.

Suunnitelmia, tutkimuksia, piirustuksia...

Maaperätutkimus on tehty ja tulokset olivat odotetun kaltaiset. Talo menee ihan normiperustuksella, maaperä on pääosin moreenia. Autotallin kohdalla on hieman pehmeämpää, mutta se toteutetaan anturaperustuksella. Tässä tulokset:
  • Asuinrakennus: 0,8 m pehmeää humusta, alla kova silttimoreenikerros. 
  • Autokatos: 0,3 m humusta, jonka jälkeen 1,1 m melko tiivistä maata, alla 0,3 m löysää maa-ainesta, joka päättyy tiiviiseen maakerrokseen. 
  • Suositus: päärakennus normaalilla matalaperustusratkaisulla, autokatos 0,6 m anturalla.
Keittiötarjouksista viimeinen on vielä matkalla, ensi viikolla tehdään päätöksiä keittiön ja muiden tilojen kiintokalusteiden suhteen. Olemme pyrkineet siihen, että tarjoukset olisi laadittu mahdollisimman vertailukelpoisilla materiaaleilla ja muutenkin yhtäläisillä ratkaisuilla. Wc-tilojen kalusteissa toimittajilla on elinten eroavaisuuksia, joten ne ovat tuottaneet hieman päänvaivaa. Kodinhoitohuone on mitoiltaan aika pieni, mutta siihen on löytynyt ihan hyviä ehdotuksia. 

Tänään käymme paikallisessa valaisinliikkeessä aloittamassa valaistussuunnitelman tekoa. Vaikka meillä on jo melko selkeä näkemys siitä, millaista valaistusta taloon toivomme, koimme, että on parempi antaa ammattilaisten suunnitella tämä kokonaisuus. Heillä on kuitenkin alan kattava asiantuntemus ja viimeisin tieto vaihtoehdoista, joilla ratkaisut voidaan toteuttaa. Valon suunta ja värilämpötilat pohdituttavat näin ennakkoon...saas nähdä, mitä kaikkea tämänpäiväisen tapaamisen jäljiltä olemme taas oppineet!

PS. Julkisivu- ja pohjakuvat ilmestyvät tänne seuraavaksi :)

Tässä vielä hieman kukkia kaikille naisille ja ihanille
tyttösille menneen naistenpäivän kunniaksi!




6.3.2012

Maaperätutkimus

Tänään tontilla tehtiin maaperätutkimus. J kävi illansuussa paikan päällä isänsä kanssa katsomassa, miten työ sujui.

Tekijän mukaan tontilla on muutama kymmenen senttiä multaa, jonka jälkeen alkaa kova moreenikerros. Tarkempia tuloksia tulee sitten postissa...Onneksi ei jouduta mitään paalutuksia tmv. miettiä, vaan selvitään ihan normaaleilla perustuksilla! Ja onneksi illat käyvät koko ajan valoisammiksi (kuva on otettu noin iltaseitsemän aikaan), jotta näkee vähän paremmin tehdä tontilla töitä tulevien kuukausien aikana ;)!

Tänään kävin pyytämässä viimeisen keittiötarjouksen, ja ensi viikon aikana pitäisi varmastikin sillä rintamalla tehdä päätöksiä. Kilpailutamme keittiön ja muiden kiintokalusteiden kohdalla neljä paikallista yritystä. Kaikkien kanssa suunnittelutyö on sujunut hyvin ja näkemämme suunnitelmat ovat vastanneet hyvin pitkälti sitä, mitä meillä on ollut mielessäkin. Kalusteet tulevat olemaan hyvin pelkistetyt (vetimetön kiiltävä/matta ovimalli) ja valkoiset. Tasomateriaali on vielä harkinnassa (Silestone/laminaatti), samoin liesituuletinmalli (seinälle asennettava, hormi vedetään seinästä ulos), mutta muuten alkavat olla nämä "perusvalinnat" tehtynä.

4.3.2012

Tontilla maaliskuun ilta-auringossa

Kävimme tontilla kääntymässä hiihtolomaviikon päätteeksi. Olemme hiihtoloman aikana muuttaneet vuokralle, ja rakennusprojekti alkaa tuntua koko ajan yhä todellisemmalta. Vielä on tosin tässä väliaikaisratkaisussakin muuttolaatikoita purettavana, ja verhot odottavat ripustamista...Tässä kuitenkin hieman kuvia Vaeltajantien tämän hetken tilanteesta.
Tiemme alkupää, kaupungista merellepäin kuvattuna

Kaivojen jälkeen oikealla on tonttimme raja.
Tuosta tontin nurkalta alkaa autokatos. 

Kaivot ja lyhtypylvään tynkä, tontin takaosan puustoa

Tontin vasen laita, kuitukaapelia varten on vedetty putket

Näkymä kaupunkiin päin.
Tästä sitä sitten lähdetään joskus töihin, päiväkotiin, kouluun...!

3.3.2012

Hanat harkinnassa

Tänään oli pakko käydä paikallisessa rakennustarvikeliikkeessä väijymässä hanoja ja lattiamateriaalitarjontaa...lattiamateriaaleja ei kyllä löytynyt makuumme ainuttakaan, mutta suunnittelemamme hanat olivat nätisti rivissä kaikki :).

Olemme olleet tähän mennessä käytössä olleista hanoista erittäin tyytyväisiä Oraksen laatuun, joten rajasimme hanojen suhteen valikoiman heti alkuun vain heidän tarjoamiinsa tuotteisiin. Valikoimissa on perinteisten mallien lisäksi myös modernimpaa designia.

Wc-tiloihin ja kodinhoitohuoneen vesipisteeseen on tulossa todennäköisesti alla olevat Oras Cubista -hanat (khh:seen vasemmanpuoleinen ja wc-tiloihin oikeanpuoleinen).

Oras Cubista
Kodinhoitohuoneeseen ei tule kuraeteistä pitkään asiaa harkittuamme. Se oli piirretty alkuperäiseen pohjaan ja pitkään olimme sen kannalla sitä sen ihmeemmin kyseenalaistamatta. Vastaavan näkemykset kuraeteisistä pistivät meidät kuitenkin harkintakannalle, ja kun todella mietimme, kuinka paljon kuraeteissysteemille oikeasti on perheemme arjessa käyttöä, päädyimme jättämään sen pois. Kodinhoitohuoneen sisäänkäynti on kaiken lisäksi katoksen alla, ja katoksen seinustalle tulee vesipiste. Muuttaessamme lapset ovat jo sen verran isoja, että osaavat riisua kengät tarvittaessa ulkona pois, eikä meille mitä todennäköisimmin tule lemmikkiä, jonka tassuja kuraeteisessä pestäisiin...joten siksikin tuo yllä oleva "perushana" tai jokin muu vastaava kelpaa vesipisteeseen loistavasti.

Suihkuun tulee näillä näkymin saman sarjan suihkuhanat ja suihkusettinä Oras Hydra. Suihkuhanoissa ei ole mitään ylimääräistä, vaan muotoilu on mahdollisimman pelkistettyä. Suihkusetissä on käsi- ja yläsuihku (joka tosin ei näy kuvassa).

Oras Cubista ja Oras Hydra (osin)
Keittiöön olen pitkään haaveillut La Cucina Alessi by Oras -hanasta, ja hana näytti yhtä hyvältä liikkeessä kuin kuvissakin. Korkea hana keittiössä helpottaa työskentelyä, mutta silti tässä hanassa on enemmän "sitä jotain" kuin niin paljon käytetyssä "kaari"-hanassa (esim. Oras Vienda), jollainen meillä edellisessä kodissammekin oli ja jollaista keittiösuunnittelijatkin ovat meille tuputtaneet... Pienet, loppuun saakka mietityt yksityiskohdat, kuten se, että hanan poresuutin on upotettu juoksuputkeen, tekevät tuotteen ulkonäöstä viimeistellyn tyylikkään.

La Cucina Alessi by Oras
Ensi viikolla käyn vielä kahdessa keittiöfirmassa pyytämässä tarjoukset. Nyt on hyvät suunnitelmat keittiöstä tehty ja tiedämme, mitä haluamme, joten vertailun tulisi olla suht kivutonta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että keittiö on talon tiloista se, jossa on eniten pähkäiltävää erilaisten muuttujien parissa...

Pääpiirustusten pitäisi arkkitehdin mukaan tipahtaa postilaatikosta ensi viikon aikana. Arkkitehti soitteli J:lle vielä viimeisiä varmistuksia perjantaina, ja kuvat olivat loppusilausta vaille valmiit! Maaperätutkimus tehdään samoin ensi viikon aikana. Näistä asioista sitten varmaan seuraavia postauksia lähiaikoina...!


2.3.2012

Helmikuussa Helsingissä

Näkymä hotellihuoneesta aamulla
Viikonloppureissu Helsingissä ennen muuttoa vuokrakämppään teki ihmeitä! Akut latautuivat ja tuli runsaasti ideoita rakennusprojektia ja sisustusvaihetta ajatellen. Hetken hengähdys kaikesta lapsiperhearjen vastuusta ja aikataulujen täyttämistä päivistä tuli todella tarpeeseen!

Vietimme ensimmäisen päivän sisustussuunnittelija Henna Ahosen kanssa pohtien talon tilaratkaisuja, valaisua, kalustamista ja jonkin verran myös pintamateriaaleja. Päivän aikana muutamaan ongelmalliseen tilaan (oh, khh, vh) löytyi hyviä, toteuttamiskelpoisia ideoita.
...ja näkymä illalla

Jälkimmäisenä reissupäivänä hullaannuin Vepsäläisen liikkeessä niin niistä kaikista tuoleista ja valaisimista, että muistin kameran olemassaolon vasta Stockan kierroksen aikana...Suosikkeja ovat kuitenkin tällä hetkellä valkoiset Seiskat ja DSW:t, Nousukausituoleihinkin olen ihastunut, mutta ne eivät saaneet J:a puolelleen...Terassille haaveena on hankkia jossain vaiheessa muutama valkoinen tai musta Toy-tuoli, jotka osoittautuivat nekin varsin mukaviksi. Ja kun nyt tuoleista puhutaan, niin Hayn baarijakkarat/työtuolit ja muotoilu yleensäkin viehättää tätä kirjoittajaa.
Unelmien työpöytävalaisimet ovat löytäneet toisensa kaupan hyllylläkin :)
Jieldet ja Tolomeot rinta rinnan...

Tämäntyyppiset valaisimet viehättävät yksinkertaisuudessaan
Artekin valaisimet voisivat sopia eteiseen tai muuhun kapeaan tilaan?
Kartell Masters -tuolit miellyttävät silmää myös, mutta en ehkä kuitenkaan ruokapöydän tuoleiksi hankkisi niitä
Muuramen kirjoituspöytä: L-taso ja Kolmonen - tämän pöydän ääressä kelpaisi tehdä töitä!
Alustavia sävypohdintoja isoihin lattialaattoihin