Käyntejä 12/2011 alkaen

24.6.2012

Pihakiviajatuksia

Pihakivetystä meillä tulee käytävään, joka johtaa autokatokselta talolle. Autokatoksen sisäpuoli ja edusta asfaltoidaan, samoin todennäköisesti autokatoksen sivussa oleva käytävänpätkä, joka vie autokatoksen varaston ovelle. Terassin ympärille tulee varmaan myös muutama kierros kiveystä, jotta nurmikonleikkuu onnistuu helpommin. 

Kollaasissa on muutama "peruslaatta", suosikkini on vasemman yläkulman laatta. Kekkilän askelpolku -laatat olisivat hauskoja esimerkiksi leikkimökin edustalla. Vasemman alareunan rajauskivet ovat samoin Kekkilän. Niillä saisi rajattua esim. korkeuseroja kukka-altaaseen.


Retromoderni-blogissa oli toteutettu ihan kivasti pihakäytävän reunakiveys. Kokkolan asuntomessuilla oli toteutettu betonisia kukka-altaita Jämerä-kivitalon pihalle:

(Kuva: Kotitehdas-blogi)

Nämä olisivat varmasti ihan simppeleitä tehdä...? Ja niihinhän voisi tehdä samanlaisen pinnan kuin kivijalassa on? Toisaalta kukka-altaita olisi helppo koota muurikivistäkin. Edellisen kotimme pihalla kukka-altaassa viihtyivät niin pionit kuin niiden juurelle istutetut maanpeitekasvitkin.
1 kommentti:

  1. Kiitos jakamisesta. Meilläkin pihaa on tarkoitus alkaa laittamaan keväällä. Pihakiveys täytyy myös hankkia. Keräänkin hieman inspiraatiota blogeista. Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!