Käyntejä 12/2011 alkaen

25.2.2014

Haaste, osa 2

Haastepostaus jatkuu, nyt on vuorossa osa 2 ja aiheena keittiö/ruokasali. Aiemman osan  löydät täältä. 3+-haasteen "säännöt" kuuluivat seuraavasti:

Mitkä ovat teidän kotinne top3+ suosikkiratkaisut ja jutut? 

Mikä on ollut toimivaa? Mikä on ollut mukavaa? 

Mitä kohtaa ihailet päivästä toiseen? 

Toiseen osaan valitsin keittiön ja ruokasalin, joiden toteutukseen on tila- ja sisustusratkaisuja suunniteltaessa kulutettu todennäköisesti eniten aikaa. 

Keittiö on Topi-keittiöiltä, ja keittiöpostauksia löytyy blogistani runsaasti. Tässä kuitenkin lyhyet perustelut sille, miksi valitsin tämän tilan haastekolmikkoon:
 • Talon pimein nurkka saatiin valoisaksi sävy- ja valaistusratkaisuilla.
 • J hoksasi haluta ruokailutilan ikkunan isommaksi - alun perin ikkuna oli piirretty normaalikokoiseksi, mutta nyt se ulottuu lattiaan saakka.
 • Keittiössä on runsaasti laskutilaa, toimivat säilytysratkaisut, uuni hyvällä korkeudella.
 • Tason materiaali on ihana (Silestone), samoin väri (joskin haastava pitää puhtaana).
 • Kokki ei jää yksin, vaan pystyy seuraamaan talon tapahtumia avoimen tilan ansiosta.
 • Portaikon lasikaide avartaa tilaa entisestään - kuinka ihmeessä edes pohdimmekaan siihen aluksi väliseinää!?!
 • Keittiössä on sisustuksellisia ratkaisuja, joihin olen rakastunut ensisilmäyksellä (Secton Octo, Oraksen hana, Hayn baarituolit).


Täällä on lumen alta jo paljastunut nurmikko - hurjaa!

H.

11 kommenttia:

 1. Kiva,että jaksoit tulla haasteeseen mukaan! Keittiönne näyttääkin oikein ihanalta. Itse asiassa siinä on jotenkin samoja piirteitä kuin meilläkin,mutta teillä kaksi juttua on kyllä ehdottamasti paremmin. Niistä onkin tulossa juttua ihan näillä näppäimillä. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla & jään odottelemaan sun juttua :)

   Poista
 2. Onko ikkuna altaan takana toiminut hyvin? Tuleeko paljon roiskeita, joita joutuu jatkuvasti pesemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toiminut oikein hyvin ja yllättävän vähän on vaatinut pyyhkimistä.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää. Ja hyvin samanlainen keittiö tulossa meillekin. Suunnittelu alkutekijöissään ja janoaisin lisää tietoja keittiöstänne. Millaiset mitat on? Ja onko tuo järjestys/asettelu (allas, liesi, uuni, jääkaappi) ollut toimiva? Astianpesukoneen paikka? Onko tuo väli niemekkeeseen se 120cm vai enemmän? Kiitos kovin, jos ehdit vastata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista & anteeksi viive vastaamisessa...Järjestys on ollut mielestäni toimiva. Uunin ja mikron sijoitteluun olen tosi tyytyväinen. On hyvä, että ne ovat ylempänä ja että taso on vieressä. Ne eivät myöskään ole kulkureitillä, joten on vähän turvallisempaa työskennellä (kun välillä on aika hulinaa pienten kanssa...). Samat kommentit pätevät lieden sijaintiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut sijoittaa se niemekkeeseen, mutta halusimme siitä mieluummin aamiaispöydän (tässä käytössä se onkin joka päivä!) sekä tilan yhteiselle kokkailulle/leipomiselle (toimii hyvin lasten kanssa :)!) Astianpesukoneen paikka on hyvä, etenkin sikäli, että altaan ja koneen välissä on roskis. Sain tutulta idean siihen, että roskis ei ole suoraan altaan kohdalla, mikä on ihan huippujuttu! Useimmiten roskikselle on asiaa juuri, kun toinen on altaan kohdalla. Ja kaksi sopii työskentelemään tiskien kanssa näin paremmin. Palaan tarkempien mittojen kanssa vielä myöhemmin :).

   Poista
 4. Ensinäkin kiitos ihanasta blogista josta hehkuu aina lämpöä ja aitoutta :) tätä on ihana lukea!

  Minun on myös kysyttävä, mitä olet pitänyt keittiön vedinratkaisusta? Siis siitä, että on vain nuo pienet urat? Onko vaikeuksia oven aukaisussa?
  Ollaan juuri aloittamassa rakentamaan ja keittiöön on valikoitunut samaiset ovet, mietityttää vaan miten vaikea noita on aukoa, sillä nykyisessä kodissa meillä on esim. ikean malm lipasto, jossa on vastaavat urat. Sitä avatessa on minulla useampikin rakennekynsi napsahtanut poikki.

  Miten muuten olet pitänyt noista ovista? Onko ne matta vai puolikiiltävät tms? :) Vaikea puhdistaa?

  Entä uuni ja mikro ratkaisu, meillä on tulossa samalla lailla, onko jotain vinkkejä? Tai ihan yleisiä vinkkejä, joita ei varmaan tule ajatelleeksi? Vielä voi muokata piirrustuksia ;)

  Kiitos paljon etukäteen jos jaksat vastailla <3

  Ihanaa kevättä sinne!

  - Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniita sanoja, ihan häkellyn täällä päässä, kiitos :)!

   Pidän keittiön vetimistä tosi paljon, mutta jos nyt saisin valita, valitsisin yläkaappeihin varmaan kanttisemmat/neliömäisemmät ovet pomppumekanismeilla siten, että ne avautuisivat kuin kaapin ovet. Tähän ei ole mitään sen kummempaa syytä kuin että olen viime aikoina tykästynyt sellaisiin. Niihin saisi varmaan myös sisähyllyt luontevammin (näissä kaapeissa mitat ovat vähän siinä ja siinä, kannattaako ylimääräisiä sisähyllyjä laittaa - toki riippuen siitä, mitä kaapeissa säilyttää). Nämä meidän ylöspäin avautuvat yläkaapit ovat kyllä juuri oikealla korkeudella; tällainen tappikin ylettää sulkemaan ovet :D!

   Ainoat ovet, jotka teettävät hieman töitä lapsilla, ovat jääkaapin ja pakastimen ovet, sillä ne ovat melko raskaat. Halusimme keittiön ilmeestä kuitenkin yhtenäisen ja eleettömän, joten siksi päädyimme ottamaan niihinkin verhoilun.

   Urat ovat kyllä sopivat sormille, mutta rakennekynnet kyllä näissä saattavat napsahdella - itsellä niistä ei niin ole kokemusta, joten en mene vannomaan. Kaappien ovet aukeavat tosi kevyesti, mutta juuri nuo jääkaapin ja pakastimen ovet ovat sellaisia, missä ehkä miettisin, varsinkin jos käytät rakennekynsiä koko ajan.

   Ovet ovat mattapintaiset ja kyllä niitä saa puhdistaa. Kiiltävissä kyllä tosin näkyisi vielä paremmin kaikki jäljet, epäilen. Mutta siis näkyyhän valkoisessa toki, jos likaa tulee pintaan. Kiiltäväpintaisessa tasossa ennemminkin on työtä, sillä siinä näkyy jokaikinen pölyhiukkanen tai muru, joten sitä kyllä saa olla pyyhkimässä. Silti en vaihtaisi, sillä se on aivan ihana!

   Uunia ja mikroa kommentoin jo edellä. Itse olen vähän hermoheikko kokkailija, joten halusin nämä kuumat pisteet (uuni, mikro, liesi) pois lasten juoksureiteiltä, joten ne ovat siksi mahdollisimman kaukana. Integroitu uuni on hyvällä korkeudella ja taso sen vieressä on toimiva ratkaisu. Onneksi uunin vasemmalla puolella on kuitenkin pieni ylimääräinen kaistale, niin ei ole niin tarvinnut pelätä, miten toiseen suuntaan kulkevan kaapiston ovet kestävät käytössä, kun uunista tulee kuumaa höyryä avatessa.

   Poista
 5. Hei, keittiösi on inspiroinut minua suuresti sen yhtenäisellä ilmellä. Itselläni on kohta ajankohtaista lyödä lukkoon viimeiset keittiösuunnitelmat. Hirveän vähän olen kuitenkin löytänyt netistä kokemuksia integroitavista jääkaapeista ja pakastimista. Onko sinun mielestäsi integroitavan jääkaapin ja pakastimen tilavuus huomattavasti pienempi kuin tavallisen omilla jaloillaan seisovan? Käsittääkseni jääkaapin tilavuus laskee n.40litraa ja energiatehokkuus myös vuositasolla. Meidän perheeseen kuuluu 3 lasta ja tykkään tehdä isot kauppaostokset kerralla...ja mietin riittääköhän jääkaapin tilavuus..integroitava miellyttää silmääni suuresti, mutta ajaisiko tässä käytännöllisyys ja toimivuus edelle ? Kiitos jos jaksat vastata!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!