Käyntejä 12/2011 alkaen

13.4.2012

LVI-urakoitsija valittu ja sähkösuunnitelma saapunut

Kävimme eilen Kannustalon Lato-taloesittelyssä täällä Kokkolassa. Pohjaratkaisut noudattelivat pitkälti Lato148-pohjaa, jonka löydät täältä. Eilinen esittely oli ilmeisesti Suomen ensimmäinen Lato-esittely.

Talo oli todella kaunis ja avara, isot ikkunat toivat valoa joka huoneeseen. Tummanharmaan/mustan, valkoisen ja vaalean tammen sävyt sopivat hienosti yhteen. Keittiön ja olohuoneen toteutus "osittaisella" seinällä toimi hyvin. Wc:ssä ja kodinhoitohuoneessa oli käytetty varsin tummia sävyjä, jotka toimivat hyvin ja pistivät meidätkin pohtimaan vielä lopullisia sävyvalintoja etenkin wc-tiloissa. Erityisesti pidimme sisäkaton ja seinien maalauksesta, ja saimmekin paikan päältä tekijän yhteystiedot ja kuulimme muutenkin kokemuksia rakennusurakasta. Suosittelen ehdottomasti taloesittelyissä käymistä, vaikka omat valinnat tuntuisivatkin jo varmoilta ja "ainoilta oikeilta". Erilaisten toteutusten näkeminen avartaa omaa ajatusmaailmaa. On myös helpompi suunnitella omaa projektia eteenpäin, kun näkee tiloja, joissa on samat neliöt (kuten esim. eilisen kohteen lasten makuuhuoneissa) kuin omassa pohjaratkaisussa.

Lato 148 (Kannustalo)

Oma projektimme on edennyt siltä osin, että olemme kilpailuttaneet kolme LVI-alan yritystä ja eilen teimme ratkaisun tarjousten pohjalta. Meidän projektissamme näistä töistä vastaa siis Putkimies Roiko. Samainen firma oli muuten sattumoisin toteuttanut eilisenkin kohteen LVI-työt! Tarjousten hinnoissa kannattaa huomioida se, että ainakin näihin meille tehtyihin tarjouksiin oli laskettu esim. ihan "perusperushanat". Eihän se iso summa ole koko potista, mutta jos mielessä on tietyt mallit, on hyvä tarkistaa, kuinka paljon ne vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Enää sähköurakoitsija uupuu...ja tietty se rakennuslupa! Sitten voitaisiinkin jo pitää aloituskokous ja asennoitua kaivuuhommiin!

PS. Tänään saapui lisäksi sähkösuunnitelma postissa! Niitä käppyröitä tutkaillaankin sitten ilmeisesti tänä iltana...

2 kommenttia:

  1. Meillä myöskin samainen urakoitsija Mätästiellä :)

    VastaaPoista
  2. Hei Anonyymi! Kiva kuulla! Onko teillä yhteistyö sujunut hyvin, aikataulut yms.? Meillä on Roikon kanssa aloituspalaveri nyt maanantaina...

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!