Käyntejä 12/2011 alkaen

4.5.2014

Kevään ensimmäiset istutukset

Käväisimme viime viikonloppuna Blomqvistin taimistolla, joka sijaitsee Vaasantien varrella Lepplaxissa. Aivan ihana paikka, jossa on paljon mm. erilaisia hedelmäpuita. Tällä kertaa mukaan tarttui hieman havukasveja. Olemme hankkineet suurimman osan pihamme kasveista Blomqvistilta, ja kaikki ovat selvinneet ensimmäisestä talvesta hyvin. Ensimmäisen kuvan taustalla näkyykin näitä aiempia hankintoja: pallokirsikka, tuijia sekä vuorimänty (leikkimökin edustalla). Pallokirsikan selviytyminen vieläkin hieman jännittää, sillä sitä ei ilmeisesti ole ihan tälle kasvuvyöhykkeelle tarkoitettu...nooh, ainakin paikka on todella aurinkoinen, joten toivotaan parasta.

Tämänkertaiset istutukset olivat seuraavat: kolme pallokuusta, kaksi varrellista euroopanlehtikuusta (näillä oli varmaan jokin hieno nimi, joka unohtui matkan varrella) sekä surukuusi. Pallokuuset ja nuo varrelliset lehtikuuset tulivat hieman lomittain parkkialueen laitaan rajaamaan pihaa. Niiden ympärille tulee kiviä, joten ihan tuollaiseksi tuo istutusalue ei jää. Pallokuuset kasvavat n. metrin leveiksi, mikä on hyvä huomioida istuttaessa. Surukuusi löysi paikkansa kivikon luota, ja se saa ehkä vielä kaverin vierelleen lähiaikoina.Havupenkin istutukset näkyvät tässä yllä kokonaisuudessaan. Taustalla viime kesänä istutettuja puita: pallokirsikka, vasemmalla rautatieomenapuuta sekä kaksi omenapuuta naapurirajan tuntumassa (Neristan ja Pekka).
Parkkialueelle ja autokatokseen tulee asfaltti tänä kesänä. Tien asfaltointia sen sijaan saanemme odottaa vielä vuosia, sen verran hidasta tuntuu homma olevan. Aikamoista pölyä nousee kyllä, kun tien pinta on kuiva...

Pitänee hommata näille tänään hieman ravinteita ja kunnon tukikepit. J  on rakentamassa leikkimökin taakse puuvajaa, joka on jo huomattavasti pidemmällä kuin viimeisessä kuvassa. Siitä juttua siis seuraavalla kerralla!

Hauskaa sunnuntaita,

H.

4 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää upealta teidän piha!

    VastaaPoista
  2. Kiitti, kovasti pitää hillitä, vaikka mitä tekus mieli istuttaa :)!

    VastaaPoista
  3. Ihanalle näyttää! Tuonne blomqvistille olis pian päästävä, sormet syyhyää jo! :D

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!