Käyntejä 12/2011 alkaen

3.3.2012

Hanat harkinnassa

Tänään oli pakko käydä paikallisessa rakennustarvikeliikkeessä väijymässä hanoja ja lattiamateriaalitarjontaa...lattiamateriaaleja ei kyllä löytynyt makuumme ainuttakaan, mutta suunnittelemamme hanat olivat nätisti rivissä kaikki :).

Olemme olleet tähän mennessä käytössä olleista hanoista erittäin tyytyväisiä Oraksen laatuun, joten rajasimme hanojen suhteen valikoiman heti alkuun vain heidän tarjoamiinsa tuotteisiin. Valikoimissa on perinteisten mallien lisäksi myös modernimpaa designia.

Wc-tiloihin ja kodinhoitohuoneen vesipisteeseen on tulossa todennäköisesti alla olevat Oras Cubista -hanat (khh:seen vasemmanpuoleinen ja wc-tiloihin oikeanpuoleinen).

Oras Cubista
Kodinhoitohuoneeseen ei tule kuraeteistä pitkään asiaa harkittuamme. Se oli piirretty alkuperäiseen pohjaan ja pitkään olimme sen kannalla sitä sen ihmeemmin kyseenalaistamatta. Vastaavan näkemykset kuraeteisistä pistivät meidät kuitenkin harkintakannalle, ja kun todella mietimme, kuinka paljon kuraeteissysteemille oikeasti on perheemme arjessa käyttöä, päädyimme jättämään sen pois. Kodinhoitohuoneen sisäänkäynti on kaiken lisäksi katoksen alla, ja katoksen seinustalle tulee vesipiste. Muuttaessamme lapset ovat jo sen verran isoja, että osaavat riisua kengät tarvittaessa ulkona pois, eikä meille mitä todennäköisimmin tule lemmikkiä, jonka tassuja kuraeteisessä pestäisiin...joten siksikin tuo yllä oleva "perushana" tai jokin muu vastaava kelpaa vesipisteeseen loistavasti.

Suihkuun tulee näillä näkymin saman sarjan suihkuhanat ja suihkusettinä Oras Hydra. Suihkuhanoissa ei ole mitään ylimääräistä, vaan muotoilu on mahdollisimman pelkistettyä. Suihkusetissä on käsi- ja yläsuihku (joka tosin ei näy kuvassa).

Oras Cubista ja Oras Hydra (osin)
Keittiöön olen pitkään haaveillut La Cucina Alessi by Oras -hanasta, ja hana näytti yhtä hyvältä liikkeessä kuin kuvissakin. Korkea hana keittiössä helpottaa työskentelyä, mutta silti tässä hanassa on enemmän "sitä jotain" kuin niin paljon käytetyssä "kaari"-hanassa (esim. Oras Vienda), jollainen meillä edellisessä kodissammekin oli ja jollaista keittiösuunnittelijatkin ovat meille tuputtaneet... Pienet, loppuun saakka mietityt yksityiskohdat, kuten se, että hanan poresuutin on upotettu juoksuputkeen, tekevät tuotteen ulkonäöstä viimeistellyn tyylikkään.

La Cucina Alessi by Oras
Ensi viikolla käyn vielä kahdessa keittiöfirmassa pyytämässä tarjoukset. Nyt on hyvät suunnitelmat keittiöstä tehty ja tiedämme, mitä haluamme, joten vertailun tulisi olla suht kivutonta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että keittiö on talon tiloista se, jossa on eniten pähkäiltävää erilaisten muuttujien parissa...

Pääpiirustusten pitäisi arkkitehdin mukaan tipahtaa postilaatikosta ensi viikon aikana. Arkkitehti soitteli J:lle vielä viimeisiä varmistuksia perjantaina, ja kuvat olivat loppusilausta vaille valmiit! Maaperätutkimus tehdään samoin ensi viikon aikana. Näistä asioista sitten varmaan seuraavia postauksia lähiaikoina...!


2 kommenttia:

  1. Hei

    Hyvä valinta. Meilläkin alkaa olla hanat selvillä. Oraksen hanoilla mennään. Ainut poikkeus on normaalin oras suihkun lisäksi pesuhuoneeseen tuleva Hansgrohe Rainfall/Raindance

    http://www.ballerhouse.com/wp-content/uploads/2008/01/raindance_rainfall.jpg

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näytti tuokin vaihtoehto :)! Tänään oli aika komea keli käydä tontilla ihmettelemässä...kauniisti paistaa meidän pihoille ilta-aurinko!

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!