Käyntejä 12/2011 alkaen

1.4.2012

Keittiökuvat

Keittiömme on osa olohuonetta ja ruokailutilaa, eli kaikki nämä tilat ovat yhteistä, avointa tilaa. Keittiö on rajattu omaksi kokonaisuudekseen saarekkeella, jonka toisella puolella on ruokailutila ja iso, liki lattiaan ulottuva ikkuna. Pohjapiirustukset löydät täältä.

Keittiö sijoittuu talon varjoisimpaan nurkkaan, vain aamuaurinko paistanee sinne. Halusimme tilan olevan kuitenkin mahdollisimman valoisa. Tähän on pyritty valkoisilla kaapistoilla ja tasoilla (aluksi pohdimme myös vaaleanharmaata sävyä kaappeihin). Lisäksi asia on huomioitu valaistusta suunniteltaessa. Kaapistojen päälle (ja allasseinustalla myös alle) tulee epäsuoraa valoa antavat led-nauhat. Saarekkeen yläpuolella on varaus kahdelle riippuvalaisimelle. Muuten keittiössä on hyvä yleisvalaisin siivousta varten sekä kattospotteja (pienloisteputkivalaisimet).

Tässä kuvat tulevasta keittiöstämme, joka tulee siis Topi-keittiöiltä. Ensimmäisessä kuvassa näkyy saareke sekä keittiöön tultaessa (vas.) että keittiön puolelta. Ruokailutilan puolelle avautuvat kaapit ovat 30 cm syviä, paitsi vasemmanpuoleisin. Näin keittiön puolella saarekkeen luona mahtuu olemaan kaksi baarijakkaraa.


Seuraava kuva on talon "takaseinältä". Tällä seinustalla on yläkaapeissa kuivauskaappi (80 cm) altaan yläpuolella, muuten normaalit kaapit kippiovilla. Alaosassa on tasoon alta kiinnitetty allas (Silgranit) ja sen oikealla puolella roskiskaapit (2 + 2 roskista). Altaan alapuolista tilaa tulee varmasti käytettyä pesuaineiden säilyttämiseen ja muuhun lajitteluun. Roskiskaapin vieressä on integroitu AEG:n astianpesukone ja sen vieressä vielä kapea kaappi leikkuulautojen/tarjottimien säilyttämiseen. Välitilan ikkuna on kiinteä, joten hanavalinta lienee kuvassa oleva Oraksen La Cucina Alessi, josta kuva täällä.


Seuraavalle seinälle emme halunneet yläkaappeja, ettei tila mene liian "tukkoon". Liesituuletin on Lapetekin Luxor (90 cm) ja induktioliesi on AEG:n. Kaapistoissa on vasemmalla Le Mans, muuten seinällä on vetolaatikoita, joista kahden leveimmän ylälaatikon sisällä on vielä vetolaatikot aterimille yms.


Viimeinen seinä on tv-huonetta vasten oleva seinä ja eniten "piilossa" olohuoneesta katsottaessa. Seinällä on integroidut kylmälaitteet (AEG), korkea kaappi vetokorein, integroitu mikro ja uuni (AEG), kaksi pientä vetolaatikkoa sekä kaappi. Alin vetolaatikko ei avaudu ihan tasoa vasten, ja uunista on ikkunaseinään muutaman sentin väli. Emme halunneet apteekkaria, koska mekanismi on täynnä ollessaan melko raskas. Vetokorit ovat myös mielestäni käytönnöllisemmät.


Mikäli ehdin, laitan tänään kuvat myös muista tiloista, joihin kiintokalusteita tulee (khh, wc:t, eteinen ja mh:t) Topi-keittiöiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!