Käyntejä 12/2011 alkaen

22.3.2013

Marimekkoa

Pidän monista Marimekon kankaista ja haaveilen, että saisin tehtyä joistain niistä meille muun muassa kangastauluja. Kokosin tähän tämänhetkisiä suosikkejani. Kuvat on lainattu täältä. Ensimmäinen kaksikko kuvaa parhaiten omia juuriani - Pohjanmaan peltoaukeita Lakiassa ja merta ja horisonttia Selänteessä. 
Viimeiset kaksi ovat ehkä pieni poikkeama mukavuusalueeltani väripaletissa. Toisaalta ne ovat sellaisia, että niitä jaksaisi katsella pitkään...Näitä kankaita postaukseen poimiessani pähkäilin jälleen sitä, kuinka hyvä onkaan olla omien lempivärien ympäröimänä. Viimeisissä kankaissa koukuttaakin ehkä eniten muotokieli; viivan jatkuvuus ja kuvioiden vuoropuhelu. Olisin varmaan ihan myyty, jos näitä printtejä saisi hieman eri sävyisinä :D!

Mikä on oma suosikkisi - jokin näistä vai ihan jokin muu? Entä löytyisikö hyviä vinkkejä kangastaulujen tekoon?


Rentouttavaa viikonloppua toivotellen

H.

5 kommenttia:

 1. Noista saa varmasti kivoja tauluja. Mun suosikki on melkeinpä selänne. Jotenkin ei ihan sitä tyypillistä Marimekkoa kun on noin utuinen ja pehmeäsävyinen.

  Yksinkertaisin tapa, millä itse oon tehnyt tauluja, on ottaa sopiva pala styroksia ja kiinnittää kangas nuppineuloilla tms. siihen. Naula seinään ja styroksi tökätään naulaan (tai nauloihin) paikoilleen, eli välttämättä ei tarvita mitään varsinaista ripustusmekanismiakaan edes.

  VastaaPoista
 2. Routalevy sopii myös erinomaisesti tiiviytensä ja jämäkkyytensä ansiosta. Tein itse sellaisen virheen kangasta kiinnittäessäni, että laitoin liimaa reunojen lisäksi taulun näkyvään osaan. En suosittele sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä suosikista. Kauniita kankaita kaikki. Meillä on pari taulua kulkue astiapyyhkeistä tehtynä ja niistä pidän kovasti.

   Poista
  2. Hyvä huomio - pitää muistaa! Teidän tauluja ihailinkin aiemmin, Kulkue on kivan reipas ja selkeä printti :)

   Poista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!