Käyntejä 12/2011 alkaen

15.1.2012

Suuria päätöksiä

Talopäätös on nyt tehty ja sopimukset allekirjoitettu! Päädyimme lopulta Kannustalon tarjoukseen. Luonnokset lähtivät tehtaalle, ja he tekevän niihin muutamia muutoksia. Piirustukset tulevat sitten meille muutaman viikon kuluttua lausuntokierrokselle. Talopaketti saapunee heinäkuun puolivälissä. Tästä tulee varmistus lähiaikoina.

Lisäksi meillä on nyt vastaava mestari, ja talon pystytyksestä ja vesikaton asennuksesta on sovittu myös. Samoin tontin maanperustustöistä on tehty varaus alustavasti toukokuulle.

Seuraavaksi pitäisi alkaa tehdä kalustesuunnitelmia keittiön ja kodinhoitohuoneen osalta ja pyytää tarjouksia muutamalta firmalta. Illat ovatkin kuluneet aika mukavasti keittiöfirmojen sivuilla surffaillen ja eri materiaaleja pohtien. Väriskaaloissa liikumme tällä hetkellä valkoisen ja harmaan välillä, musta väri kun tuntuu hieman liian synkältä omasta mielestäni. Keittiön kodinkoneiden järjestys pohdituttaa myös, sillä haluaisin säilyttää yhden tasoista isona yhtenäisenä "leivonta-/työtasona". Saas nähdä, mihin tila taipuu...

2 kommenttia:

  1. Hei, montako tarjouskierrosta kierrätitte talohtetaiden välillä? Oliko suuria hintaeroja?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Paria talotehdasta kilpailutetimme pari kierrosta, tarjoukset menivät lopulta hyvin lähelle toisiaan (eli ei mitään kymmenien tuhansien eroja, joilla meitä alkuun peloteltiin...). Päädyimme Kannustaloon laajemman toimitussisällön perusteella (portaat, pystytys ja kattoasennus alihankkijan kautta, jolta tuli tarjous talopakettitarjouksen yhteydessä) ja osittain siksikin, että kyseessä on heidän oma mallinsa. Hinnoittelu tuntui selkeältä ja asiakasta kuunneltiin hyvin joka käänteessä ja asiat käytiin läpi todella perusteellisesti niin, että talonrakennuksesta tietämätön humanistikin pysyi hyvin kärryillä ;).

    Tästä tismalleen samasta Harmajasta pyysimme siis Kannustalon luonnosten perusteella tarjousta toiselta talofirmalta, ja he olisivat sen tehneetkin, eli toteutuksessa ei sinänsä olisi ollut mitään ongelmaa.

    En aio kirjata tänne blogiin summia, mutta talopaketin hintaan vaikutti varmasti se, että meidän talopakettimme on varsin simppeli (harjakatto, rakennus on suorakaiteen muotoinen, ei erkkereitä/kattolyhtyjä/"ulokeparvekkeita"/lasitettuja terasseja tmv.). Pidämme selkeistä linjoista, ei turhia kruusauksia, vaan ennemmin ajaton, simppeli ulkoasu.

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!