Käyntejä 12/2011 alkaen

9.5.2013

Laattakuorma

Laatat saapuivat keskiviikkona, ja saman päivän iltana näytti jo näin hienolta:


Laatat ovat Lakan betonin 50 x 50 -peruslaattoja, ja kivijalkaa kiertää sama laatta 30 x 30 -koossa. Tuohon terassin ja laatoituksen väliin tulee istutusallas sitten joskus.

Tuskin maltan odottaa, että käytävät valmistuvat! J ahersi isänsä kanssa keskiviikkoillan, ja minä paimensin tyttöjä. Tänään J on jatkanut autokatoksen varaston parissa, sillä vettä on tullut aamusta iltaan...

Toivotaan parempia kelejä :)

H.

6 kommenttia:

 1. Ethän laita laattoja suoraan kiinni kivijalkaan? Olemme joutuneet kosteuden takia (muurahaiset) poistamaan omat laattamme ja nyt taloa kiertää sepeli.

  VastaaPoista
 2. Hei Mumska - miten kosteus ilmeni? Ja miten muurahaiset liittyvät siihen? Nyt kyselen näitä tyhmänä... :)!

  VastaaPoista
 3. Puhtaassa sepelissä, jossa ei ole hiekkaa seassa, ei sitoudu kosteutta. Rakennuksen sokkeli hengittää vapaasti, on kuiva. Kun reunus esim. Laatoitetaan umpeen, kivien alle muodostuu luonnollista kostetutta joka on esim. Muurahaisille lempipaikka. Rakennusohjeissakin mainitaan, että rakennusten reunat on hyvä laittaa sepelille, ei kivityksiä eikä missään nimessä multa-istutuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokkelia kiertää patolevy, ja sen ja laatan väliin jää muutama sentti. Reunus ei siis ole aivan "ummessa" eikä laattaa ole millään laastilla kiinnitetty. Oman kokemukseni mukaan myös kivetyt (siis sellaiset mukulakivi-) reunukset keräävät vaikka mitä asukkeja, muurahaisista lähtien. Mutta jäänee nähtäväksi, kuinka toimiva tämä on verrattuna aiempiin, joissa ollaan asuttu. Laatan alla on toki oikeaoppisesti sepelit sun muut ennen pohjalla olevia salaojaputkia.

   Poista
 4. Puhtaassa sepelissä, jossa ei ole hiekkaa seassa, ei sitoudu kosteutta. Rakennuksen sokkeli hengittää vapaasti, on kuiva. Kun reunus esim. Laatoitetaan umpeen, kivien alle muodostuu luonnollista kostetutta joka on esim. Muurahaisille lempipaikka. Rakennusohjeissakin mainitaan, että rakennusten reunat on hyvä laittaa sepelille, ei kivityksiä eikä missään nimessä multa-istutuksia.

  VastaaPoista
 5. Puhtaassa sepelissä, jossa ei ole hiekkaa seassa, ei sitoudu kosteutta. Rakennuksen sokkeli hengittää vapaasti, on kuiva. Kun reunus esim. Laatoitetaan umpeen, kivien alle muodostuu luonnollista kostetutta joka on esim. Muurahaisille lempipaikka. Rakennusohjeissakin mainitaan, että rakennusten reunat on hyvä laittaa sepelille, ei kivityksiä eikä missään nimessä multa-istutuksia.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!