Käyntejä 12/2011 alkaen

27.1.2013

Ruokapöytä

Ruokapöytä tuli samassa kuormassa sohvien kanssa, ja voi että olimme sitä kaivanneetkin! Tähän saakka tytöt olivat ruokailleet pikkupöydän ääressä lasten jakkaroilla ja me aikuiset niemekkeessä baarijakkaroilla. Tuloksena oli lähes poikkeuksetta aikamoinen hulina ja ees taas sahaaminen keittiön ja ruokailutilan välillä. Nyt ollaan koko poppoo pitkästä aikaa saman pöydän ääressä, ja taloon on palannut ruokarauha -  ihanaa!


Ruokapöytä on Hayn T12-pöytä. Pöytä on kooltaan 200 x 95 cm . Pitkillä sivuilla sopii istumaan mukavasti kolme henkeä ja päätyihin sopii vielä yhdet. Ruokapöydän tuolit ovat Nap-tuolit, joista kirjoittelin aiemmin täällä


Ruokailutila oli saunan ohella sellainen tila, jonka kokoa ja toimivuutta jännitin rakentamisen aikana eniten. Lopputulos on kuitenkin oikein hyvä - tila ei ole ahdas, vaan pöytään pääsee vaivattomasti, vaikka siinä olisi jo ruokailijoita. Keittiön sivustalla niemekkeessä on kaappeja, joissa säilytetään harvemmin tarvittavia astioita, joten niitä ei tarvitse ruokailujen aikana availla.

Jaksan myös yhä ihastella J:n ideaa laittaa tähänkin tilaan lattiasta alkava ikkuna. Vastakkaisilla seinillä hieman eri kohdissa olevat korkeat ikkunat tuovat avoimeen tilaan yhtenäisyyden ja rytmin tuntua. Päivä päivältä lisääntyvä valo vähentää myös ylimääräisen valaistuksen tarvetta - useimmiten pelkkä luonnonvalo riittää. Lumisia puita voisi ihailla loputtomiin...vielä kun jonain päivänä saadaan nuo hangen alta pilkottavat lautakasat siirrettyä johonkin ;)!



Puista puheen ollen, tänään pitäisi kantaa polttopuita paikasta A paikkaan B. Luvassa on siis hyötyliikuntapäivä. Mitäs te olette tälle tuuliselle talvipäivälle suunnitelleet?

H.

12 kommenttia:

 1. Upea pöytä! Täällä möllötellään sunnuntai, pulkkamäki vois olla pop! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis pöytä, sopii hyvin teidän uuteen kotiin kuten myös pöydän yllä olevan lampun kanssa <3

  VastaaPoista
 3. Hei!Löysin blogisi jokin aikaa sitten.Tosi kaunis koti teillä:)Kysyisin että kuinka paljon teillä jää tilaa niemekkeen ja tuolien väliin jos tuolissa istutaan? Olemme aloittamassa rakentamista ja meille on tulossa samalla tavalla pöytä ja niemeke ja olemme miettineet jääkö siihen tarpeeksi tilaa..

  VastaaPoista
 4. Taas löysin yhden -uuden ja kivan blogin! ;)

  VastaaPoista
 5. Hei amppa & Ira! Tervetuloa lukemaan ja kiitos kommenteista :)! Palaan vastaamaan kysymyksiin, kunhan pääsen kotiin ja löydän mittanauhan ;).

  VastaaPoista
 6. Eli pöydän ja "seinän" väliin jää tuolilla istuttaessa n. 52 cm.

  VastaaPoista
 7. Olipa kiva löytää blogisi! Olen jo saanut paljon hyviä ajatuksia omaan rakentamiseemme. Esim. screenkaihtimet ovat meillä selvityslistalla. Olisi kiva, jos tekisit niistä vielä jonkun postauksen kokemuksista kesällä, kun ne pääsevät tositoimiin.

  Oli myös todella helpottavaa nähdä kuva keittiönpöytänne asettelusta ison ikkunan eteen. Lisäsin viimehetkellä omaan taloomme vastaavan laisen ikkunan ja olen jännittänyt, miltähän se mahtaa näyttää. Hienolta näyttää! Kotinne on muutenkin todella onnistunut kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna & kiva että olet löytänyt tänne :)! Kiitos myös postausideasta - pitääpä toteuttaa tuo lähiaikoina...Ollaan oltu kyllä tosi tyytyväisiä tuohon ikkunaan. Se tuo mielestäni tilaan avaruutta ja luonnon lähemmäksi.

   Poista
 8. kaunis pöytä! oletteko olleet tyytyväisiä? mistä tilasitte pöydän? paljonko pöydässä on pitkällä sivulla jalkojen väli, että voisiko kuvitella neljää tuolia rinnakkain? tästä haaveilen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pöydän pitkälle sivulle ei kyllä kuinkaan mene neljää tuolia, mutta muistaakseni pöytää on saatavissa eri pituisena...kurkkaa esim. http://www.lannamobler.se/sv/matbord/hay-matbord-t12. Meidän pöytämme on 95 x 200 cm.

   Poista
 9. Heippa! Näin vuosien jälkeen, onko teillä vielä tää pöytä käytössä ja onko kestänyt hyvin? :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!