Käyntejä 12/2011 alkaen

24.5.2012

Parkettipohdintoja

Tilailin aamutuimaan parilta firmalta näytepaloja parketeista. Haaveissa olisi leveä, 1-säleinen tammiparketti, mieluiten öljyttynä ja mahdollisimman vaaleana. Parketissa saisi olla viisteet sivuissa. Tässä pari nettivinkkiä muille lattiavalintoja pähkäileville (kuvat heidän sivuiltaan):

Parketti Romanoff
Tammi Sandy Grey

Erikoisparketti

Parador Trendtime 6,
Tammi Stone 1-sauva öljytty parketti
Karelia-parketti

Karelia Tammi Story
188 Brushed New Arctic

9 kommenttia:

 1. Meillä samat pohdinnat tehtiin alkuvuodesta. Itse kiinnitin huomiota vain ulkonäköön, kuten varmaan useimmat. Isäni kuitenkin huomautti, että kannattaa katsoa hieman myös parketin pontin tukevuutta. Meillä oli kolme parkettivaihtoehtoa, jotka olivat ulkonäöllisesti hyvin lähellä toisiaan, mutta kun laitoin pontit tarkasteluun, oli päätös selvä: parketti, jossa oli jykevin pontti valittiin!

  VastaaPoista
 2. Hei Laura! Muistelinkin lukeneeni tästä jossain - ja sinun blogissahan se oli! Kiitos muistutuksesta! Odottelemme näytepaloja ja teemme sitten ajatuksella tätä vertailua...

  VastaaPoista
 3. Kannattaa todella tilailla noita näytepaloja, sillä näytepalat ovat ihan eri väriä kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Itse tilailin useamman näytepalan juuri tuolta erikoisparketilta ja yksikään värisävy luonnossa ei miellyttänyt silmääni, kun ne käsiini sain.

  Tsemppiä valintoihin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Onnenhippuja :)! Paikalliset liikkeet olen kiertänyt, eikä vielä ainakaan ole vastaan tullut mieluista. Onneksi ei ole vielä niin kiire tämän asian kanssa.

  VastaaPoista
 5. Ajatuksena myös yksisäikeinen leveä/lankkumainen lattia, luultavasti laminaattia kylläkin. :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on valkolakattu tammiparketti alakerrassa ja sama ylhäällä laminaattina. Olemme olleet todella tyytyväisiä ratkaisuun. Tsemppiä valintaan!

  VastaaPoista
 7. Tilaa näyte Karelian story sugar whitesta, erittäin kaunis lattia!!

  VastaaPoista
 8. Hei! Karelialla on hyvän näköisiä lattioita kyllä, mutta tuo ehdottamasi menee meille liian valkoiseksi. Olemme ehkä enemmän Stonewashed Ivory-, Natur Vanilla Matt-, Natur New Arctic- tai Brushed New Arctic -sävyistä lattiaa hakemassa. Kiitos kuitenkin muistutuksesta, olin hetkeksi unohtanut koko Karelian :)! Kokkolassa näyttäisi heidän lattioitaan olevan myynnissä sekä Puukeskuksella että Sandkvistilla. Pitääpä pyörähtää niissä vielä lähiaikoina...

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!