Käyntejä 12/2011 alkaen

21.2.2013

Käytännöllisyyttä kodinhoitohuoneeseen


Luin tällä viikolla jostain blogista jutun kodinhoitohuoneen oviongelmasta ja aloin saman tien pähkäillä oman kodinhoitohuoneemme tilankäyttöä. Lukemassani jutussa manailtiin sitä, miksi ihmeessä kodinhoitohuoneen ovessa on yleensä aina iso ikkuna. Lähden samasta teemasta liikkeelle.


Meillä on kodinhoitohuoneessa lähes suurin mahdollinen ikkuna. Ihan alas asti olevaa ikkunaa emme halunneet, sillä siinä olisi omat riskinsä pienten lasten kanssa...Huone on kuitenkin "pimeällä" seinällä, joten halusimme tilasta mahdollisimman valoisan. Ja isoa ikkunaa ei siis missään nimessä ollut pakko ottaa, kaikista malleista pystyi valita. Viereisessä naapuritalossa ei ole ikkunoita meidän suuntaan, joten sekin helpotti ratkaisua ;). Ikkunaan asennettiin kuitenkin rullakaihdin, joka on osoittautunut varsin käytännölliseksi ratkaisuksi. Käytännössä verho on auki aina silloin, kun huoneessa "työskennellään" eli laitetaan pyykkejä tmv. Kannattaa varmasti siis miettiä ilmansuuntia, kulkureittejä sekä naapuritalon sijaintia ikkunaratkaisuja pohtiessa.


Toinen käytännöllinen asia, jota etsimme pitkään, on pyyhekuivain. Yleensä siinä tosin roikkuu lasten vaatteet kuivahtamassa ulkoilun jäljiltä :D. Suurin osa kuivaimista oli varsin massiivisia, lähinnä syvyysmitta aiheutti päänvaivaa, sillä oviaukko alkaa aika läheltä kuivaustelineen seinää.



Käytönnön seikka nro 3 on ulkona oleva säleikkö. Halusimme tiheän rimoituksen alhaalta ylös asti, ja se on osoittautunut itse asiassa kolmella tapaa hyväksi ratkaisuksi. Ensinnäkin se tuo hieman näkösuojaa, vaikka verho olisikin auki. Toisekseen lumi ei pyrytä katokseen juuri lainkaan. Kolmantena hyvänä puolena on se, että kaikki romu ei näy ulospäin, mitä katoksessa säilytetään...!


Ei kodinhoitohuone kuitenkaan vielä valmis ole. Toiseen päähän huonetta kaivataan vielä pientä penkkiä ja pyyhekoukkuja. Lisäksi vaatehuoneen hyllystö on hieman kesken.

Viikonlopuksi pitäisi keksiä jotain leipomuksia, sillä luvassa on vihdoin ja viimein meidän vanhemmille ja sisarusten perheille tuparit. Niistä kuulette varmasti myöhemmin lisää...


Täällä alkaa jo kovasti tuntua hiihtolomalta - enää yksi työpäivä!

H.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, pitäisköhän meidänkin khh ovelle tehdä sama juttu.

  VastaaPoista
 2. Olepas hyvä, kiva jos näistä pähkäilyistä on apua jollekin :)!

  VastaaPoista
 3. Minä se ikkunaa pohdin :)
  Googlettelin vaihtoehtoja ja mm Clas Ohlsonilla oli huurrettua ikkunakalvoa, joka voisi olla meidän ongelmaamme ratkaisu. Muissakin verkkokaupoissa oli vaihtoehtoja.
  Kaihdin ehkä myös, varsinkin sauna-aikaan. Sitä voisi muulloin pitää ylhäällä. Vielä on hetki aikaa näitä käytännön juttuja miettiä :)

  VastaaPoista
 4. No niinpäs olitkin :)! Minä laiska en jaksanut enää selailla viiveen jälkeen, mistä asia jäi mieleeni pyörimään...!

  VastaaPoista
 5. Siis miksei voi olla ihan alas asti ikkuna lasten kanssa? Oven lasissa voi ihan yhtä lailla käyttää turvalaseja, laminointia/karkaisua jne, lisätä lasin paksuutta jne. Sormenjäljet siitä näkyvät ihan yhtä laitta kuin tuosta teidän ovestanne. Meillä on kodinhoitohuoneessa kokolasinen ovi - toimii! :)

  VastaaPoista
 6. Voi varmasti olla ok ja turvallinen, oma neuroottisuuteni ei antanut varmaan myöten ;). Ja toisaalta, ihan alas asti ulottuva rullakaihdin olisi ollut tod.näk. alttiimpi likaantumaan kuin tämä hieman ylemmäs jäävä. Ja kyllä, olen juuri niin neuroottinen, että verho pitää saada kokonaan kiinni :D (ai minäkö säikky?!?)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!