Käyntejä 12/2011 alkaen

14.6.2013

Screenit käytössä


Screen-kaihtimet meillä on alakerran avoimen tilan (olohuone, keittiö) kaikissa ikkunoissa. Hankimme verhot paikallisesta kaihdinalan yrityksestä (Källströmin Kaihdin oy), kuten muutkin talon rullaverhot. 

Näin kesäaikaan talossa ei juuri valoja tarvitse pitää päällä, sillä verhot päästävät valoa sisään ihanasti. Niiden läpi myös näkee pihalle, mutta toisaalta niistä ei näe läpi sisälle, jos sisällä ei ole valoja. 

Mainoslauseiden mukaan screen-kaihtimien pitäisi blokata auringon lämpöä, mutta täytyy sanoa, että aikamoinen verhofakiiri saa olla, että pahimmilla helteillä saisi pelkillä verhoilla talon pysymään viileänä! Kaksikerroksinen talo, jossa on isot ikkunat, kerää lämpöä hellepäivän aikana, mutta niin on kuulemma asian laita ollut muillakin täällä tänä kesänä. Poikkeuksellisen pitkä hellejakso kesän alussa hemmotteli meitä kyllä ihanasti, en valita, mutta pisti myös verhot tosipaikan edessä koville.

Talvella verhot testattua silloin, kun ulkona oli säkkipimeää ja sisällä valot. Verhojen ollessa alhaalla näkyi pihalta jonkin verran läpi, esim. huonekalujen muodot, kävelevät ihmiset, jne. sisällä olevat muodot ja hahmot. Sitä varten piti tosin kyllä olla ihan kirkkaat valot päällä :D! Verhot siis antavat mukavan "suojan", mikä oli seikka, jota aprikoin verhovalintoja tehtäessä, sillä kadulle päin on talon isoimmat ikkunat.

Korkean tilan yläverho toimii kaukosäätimellä, joka näkyy alimmassa kuvassa. Tarkemmin ajateltuna olohuoneen alemmassa ikkunassa olisi hyvä olla kaukosäädin myös, sillä noin leveänä (255 cm) verhomekanismi on melko raskas. Muissa ikkunoissa ongelmia ei ole, esim. ruokapöydän luona oleva 166 cm leveä verho liikkuu hyvin.

Olen kaiken kaikkiaan verhovalintaan kyllä erittäin tyytyväinen. Ne ovat kauniit, helppokäyttöiset ja eleettömät. Valoisuus ja tilan tuntu säilyy, vaikka verhot ovat kiinni. Lisäksi ne antavat näkösuojan mutta eivät poista näkymää pihalle.

Tänään muuten sataa, jee!

Epätoivoinen nurmikonperustaja,

H.

15 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! Olen viime päivinä kovasti miettinyt verhoasiaa ja kirjoituksesi sai miettimään lisää.

  Tämän innoittamana taidankin laittaa omia pohdintojani blogiimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämä vei ajatuksia eteenpäin :)! Aiheesta jossain vaiheessa toivottiin postausta, ja vihdoin sain sen aikaiseksi :D

   Poista
 2. Kiitos kaihdinpostauksesta! Kiva kuulla, että ovat olleet hintansa väärtti :)

  VastaaPoista
 3. Millä mekanismilla nuo muut rullaverhot/screenit kulkee? En näe ainakaan mitään ketjuja sivulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Screeneissä on ihan samanlainen ketjumekanismi kuin perusverhoissakin. Ainoana poikkeuksena korkean tilan ylempi verho, jossa on kauko-ohjaus & pistorasia verhon yläreunassa.

   Poista
  2. Ja ketju on valkoinen, siksi ei niin erotu kuvista ;)

   Poista
 4. Ja kysyisin vielä, että mihin nuo on teillä kiinnitetty? Seinään vai ikkunan pokaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot on kiinnitetty seinään. Muuten ikkunoiden pesu olisi varsin hankalaa, etenkin avattavissa ikkunoissa.

   Poista
  2. Kiitos supernopeista vastauksista, näistä oli minulle iso apu!

   Poista
 5. Hei!
  Mitä materiaalia teidän verhot ovat? Näyttävät teillä tosi hyviltä ja toivon, että omat valinnat osuisivat yhtä hyvin kohdalleen. Itseä mietityttää, antavatko riittävästi näkösuojaa. Sinun kertomasi perusteella teillä ainakin toimivat. Materiaaleja vain on niin monia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna!

   Nyt en osaa kyllä vastata tuohon materiaalikysymykseen tarkasti...jotain erikoismatskua nuo ovat, eivät siis kangasta. Sellanen reikänen pinta, jota oli saatavana kahdella eri tiheydellä. Tuntuu siltä, kuin olisi "kankaan ja muovin välistä". Vilaisepas esim. täältä lisätietoa: http://www.sunsystems.fi/fi/tuotteet/kaihtimet/screen_kaihtimet/sisapuoliset_screenkaihtimet.html

   Poista
 6. Moi, millä tiheydellä ja mikä kangas teillä? Itse suunnitelmissa tilata vastaavat kaihtimet.

  VastaaPoista
 7. hei! teillä ollut nyt käytössä screenit. onko ollut hyvät? näkyykö ulkoa häiritsevästi sisälle?

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!