Käyntejä 12/2011 alkaen

25.3.2012

Keittiöpäätös, vihdoin ja viimein!

Kodin kiintokalusteiden pohdintaan on uhrattu tässä perheessä monta iltaa ja käyntiä eri liikkeissä. Suunnittelu-urakka pyörähti käyntiin helmikuun alussa. Kilpailutimme neljä alueella toimivista keittiökalustefirmoista. Enempää ei olisi kerta kaikkiaan jaksanut, joten tähän määrään vedimme rajan. Saimme tarjoukset Nixi-, Isku-, Topi- sekä Huusholli-keittiöiltä. Käyn seuraavassa hieman läpi tarjousprosessia ja seikkoja, joita sen aikana nousi esiin.

Nixin keittiöt olivat todella upean näköisiä niin netissä kuin liikkeessäkin! Ihastuimme molemmat vetimettömiin Miranda-oviin, joista kirjoitin jo aiemmin täällä. Suunnittelu oli nopeaa ja toiveitamme kuunneltiin hyvin. Liikkeessä esillä olleen Corian-tason jätimme heti alkuun haaveistamme pois sen korkean hinnan, mutta myös hoidettavuuden kannalta. Meillä on ollut aiemmin puutaso, ja halusimme tason, joka on mahdollisimman huoleton. Valkoisessa Corian-tasossa jäljet valitettavasti näkyivät aika selkeästi...Keittiöön saimme tarjouksessa hintavaihtoehdot sekä laminaatilla, täyslaminaatilla että Silestonella.

Huusholli-keittiöt teki nopeaa ja täsmällistä työtä, ja viestintä yrityksen kanssa toimi todella hyvin. Saimme kaikki haluamamme tiedot lähestulkoon välittömästi! Olemme asioineet heidän kanssaan aiemmin wc-remontin yhteydessä ja olimme myös silloin toimintaan ja laatuun tyytyväisiä. Tarjous laskettiin vetimettömin, mattavalkoisin uraovin sekä keittiön osalta Silestone-tasolla.

Isku- ja Topi-keittiöiden kanssa suunnittelimme kokonaisuutta pisimpään ja perusteellisimmin. Yhteistyö toimi todella hyvin, ja molempien liikkeiden suunnittelijoilla oli hyviä ideoita, joita emme itse olisi osanneet ajatella, vaikka suunnittelua oli tehty pitkään ja useammassa paikassa. 3D-kuvien läpikäynti oli perusteellista ja muutosten teko sujui lennossa.

Isku-keittiöiden Huurre-ovimalli on todella kaunis. Pyysimme tarjouksessa kaikki kalusteet (paitsi liukuovet tietysti) kyseisellä ovimallilla valkoisena. Heidän myymänsä Tank-säilytysjärjestelmä oli myös vakuuttava. Tasomateriaalina heillä ei ollut tarjota Silestonea. Keittiön osalta tarjous laskettiin Tulikiven malliston vastaavalla vaihtoehdolla. Aiemmassa kodissamme meillä oli Iskun keittiö puuovin ja -tasolla. Toteutus on mielestäni yhä kaunis ja toimiva.

Topi-keittiöillä tarjous laadittiin vastaavalla, kauniilla vetimettömällä uraovella (Säde, täysmatta valkoinen). Kodinhoitohuoneeseen ja toiseen wc:hen on tässä vaiheessa piirretty Hohto-ovet alumiinivetolistoin. Keittiöön tarjous laskettiin Silestonella, muihin tiloihin laminaattitasoilla. Silestone-tasojen ominaisuuksista olen kuullut mm. eri bloggaajilta pelkkää hyvää, ja tuote näytti todella hienolta!

Kaikki tarjouksen tehneet sisällyttivät tarjoukseen kodinkoneet, joiden hinta oli eritelty. Isku tarjosi Siemensin/Gramin koneita, muut toimittajat AEG:n: koneita. Koneiden sijoittelu oli samankaltainen kaikilla (samat tuotteet integroituina). Liesituulettimet olivat Nixillä ja Topilla Lapetekin, Iskulla Savon. Huusholli ei liesituuletinta tarjonnut. Keittiöaltaaksi kaikilta pyysimme Silgranitin altaan ja kodinhoitohuoneeseen pienen, pyöreän, teräksisen perusaltaan.

Mihin sitten lopulta päädyimme ja mitkä asiat päätökseen vaikuttivat?

Tarjouksissa oli toki jonkin verran hintaeroja, ja tuotteiden näkeminen paikan päällä vaikutti asiaan myös. Konepakettien sisällöt painoivat asiassa nekin, ja kävimme läpi eri merkkien mallistoja läpi yömyöhään muutamana iltana...Nixin tuotteet tulevat osina (eli ne on koottava itse, mikä oli huomioitava koko prosessin aikataulutuksessa), muiden tuotteet tulevat kasattuina. Keittiön osalta otamme toimitukseen todennäköisesti asennuksen.

Tulimme lopulta siihen tulokseen, että meidän tapauksessamme toimivin kokonaisuus oli tarjota Topi-keittiöillä. Tarjouksen sisältö voi vielä hieman muuttua matkan varrella, mutta jo tässä vaiheessa uskon, että kokonaisuus on erittäin onnistunut!

Yhden keittiöremontin vanhaan taloon tehneinä meillä oli selkeä näkemys siitä, mitä haluamme nyt, kun kerran on mahdollisuus lähteä ”puhtaalta pöydältä”. Jos ei olisi koskaan keittiösuunnittelussa mukana ollut, olisi urakka ollut varmasti haastavampi tai ainakin eri toteutusten toimivuutta olisi ollut hankala arvioida. Nyt tuntuu siltä, että uskaltaisi jopa hieman hengähtää tässä suunnittelurumban keskellä!
3 kommenttia:

 1. Olet tosi perusteellisesti vertaillut kaikkia!!! Huh.. Varmasti ollut homma, mutta lopputulos sit sen mukainen! ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä pitäisi kanssa ensi viikolla päästä päätöksiin keittiö valinnassa. Tarjous myös Nixiltä, vähän tökkii nuo täysin osina tulevat kalusteet, tietäis rutkasti lisätyötä.

  VastaaPoista
 3. Penni: toivon mukaan...tuutte sitten testaamaan ;)!
  Catherine: Niinpä, ja kun vielä tuohon todennäköiseen toimitusaikaan on mitä luultavimmin muutenkin kädet täynnä töitä talon kanssa (puhumattakaan päivätyöstä ja lastenhoidosta!), niin ei sitten haluttu enää mitään ylimääräistä hommaa! Ovat kuulemma tosi simppelit kasata, mutta silti...Onnea valintaan, jään seuraamaan teidän tilannetta jännityksellä :)!

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!