Käyntejä 12/2011 alkaen

27.3.2012

Talopaketin toimitusajankohta

Tänään tuli postia Kannustalolta. Talotoimituksellemme on varattu toimitusviikko 28/2012! Se on kuulkaas ihan kohta heinäkuu...hui! Toimitusaika pitää seuraavaksi vahvistaa talotehtaalle. Tämän jälkeen siellä voidaan aloittaa talon työ- ja rakennepiirustusten tekeminen ja tarvikkeiden hankinta taloa varten. Vahvistuksen voi tehdä, kunhan rakennuslupa on saatu. Kuukausi kirjeessä oli takarajana ilmoitukselle.

Seuraavaksi taidan keskittyä pintamateriaalien ja rullakaihdinten ihmeelliseen maailmaan, kun tämä kiintokaluste-episodi on saatu päätökseen (tai ainakin nyt johonkin pisteeseen vähäksi aikaa). Jos teillä on kokemusta/tietoa korkeiden tilojen verhomekanismeista, otan vinkkejä kiitollisena vastaan. Meille tulee kiinteät ikkunat, eli ikkunoiden väliin ei verhoja asennella. Screen-kaihtimet olivat itselleni uusi ja mielenkiintoiselta kuulostava tuttavuus, johon törmäsin aiheesta googlaillessani...Suuret ikkunat ovat aurinkoisella puolella, joten verhot niihin tarvitaan. Pitääpä ottaa lähiaikoina paikalliseen yritykseen yhteyttä ja kysellä eri vaihtoehdoista.


7 kommenttia:

 1. Meidän vauvapaketin tuloaika osuu aika lähelle tota viikkoa 28 ;)

  VastaaPoista
 2. Jännittäviä aikoja eletään tuolloin, siskosein...toivottavasti ei kummankaan "toimitus" kauheasti tuosta viivästy ;)!

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos vinkistä, mutta valaistussuunnitelmamme on jo valmis. Valaistusasioitamme hoitaa täkäläinen Kokkolan valaisin ja sähkö (Niittykatu 1, 67100 Kokkola). Suosittelen muillekin täkäläisille rakentajille - asiantuntevaa ja hyvää palvelua!

  VastaaPoista
 4. Hei, olen seurannut blogiasi, ja oma rakentaminen on pian ajankohtaista. Olemme mieltyneet harmajaan erityisesti. Ikkunoista olisi kysymys... Onko yläkerran ikkunat samanlaiset /toisin sanoen avattavat?

  VastaaPoista
 5. Hei! Kiva että olet löytänyt blogini pariin :)! Ikkunat ovat pääosin kiinteät, päätyikkunat ja pikkuikkunat (lukuun ottamatta keittiön välitilan ikkunaa) ovat avattavat. Näet avautuvat ikkunat pohjaratkaisu-postauksen kuvista )tästä osoitteesta sinne suoraan: http://elamanihuoneet.blogspot.fi/2012/03/julkisivu-ja-pohjakuvat.html). Onnea teidän projektiinne :)!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta! Eli jos ymmärsin oikein päädyitte yläkerran ikkunoissa kiinteisiin ikkunoihin ja pikku ikkunat toimivat avattavina ja myös hätäreitteinä?
  Mietin lähinnä ikkunan pesua kun olen ymmärtänyt, että jos ne pitää olla avattavat muoto muuttuisi kynttiläikkunaksi...mutta silmääni miellyttää juuri nuo harmajan vahvat ikkunat eli kauneus voittaa käytännöllisyyden jos näin on ;)
  Asustellaan samassa kaupungissa joten erityisen kivaa seurata blogia :) kiitos vielä!

  VastaaPoista
 7. Jeps, kauneus voittaa tietyssä mielessä käytännöllisyyden. Käytännöllisyyden puolesta tässä päätöksessä puhui toisaalta se, että noin isoa korkean tilan ikkunaa ei olisi voinut tukematta avata - mikä taas olisi melko hankalaa kaiken maailman telineiden kanssa. Kyseinen ikkuna ohjasi sitten valinnan muidenkin ikkunoiden osalta, sillä emme halunneet sekaisin kahdenlaisia ikkunoita. Harmajan ikkunoita saa avattavina, jolloin saa esim. sälekaihtimet väliin. Toisaalta siinä menetetään yksi mielestäni keskeinen Harmaja-juttu, eli ne "syvät" ikkunapuut, jotka toimivat sisustuksessa aika tärkeänä elementtinä.

  Ikkunoiden pesussa mietittiin, että samalla kun sitä könyää sen yhden pesemään, pesee ne neljä muutakin tikkailta. Ja väheneehän se pesupinta kiinteissä ;)! Parvekkeen kiinteän ikkunan pesuhan taas hoituu helposti. Päätyikkunat toimivat hätäreitteinä, kuten arvelitkin.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!