Käyntejä 12/2011 alkaen

12.7.2012

Parveke

Tämän päivän aikana pystytysporukka teki mm. talon vasempaan laitaan tulevan katoksen, josta on kulku kodinhoitohuoneeseen sekä tekniseen tilaan. J ahkeroi isien kera parvekkeen lattian parissa.

Parveke: meidän mh:n ikkuna ja ovi

Näkymä parvekkeelta Vaeltajantielle

Mietinnässä on, tuleeko parvekkeelle jollain aikavälillä lasitus. Muutenhan siihen on tulossa lyhyelle sivulle "kaideseinä", joka on samannäköinen itse seinän kanssa. Etuosan pitkälle sivulle tulee lasikaide. Parvekelasituksella parvekkeen käyttöaste voisi olla korkeampi, mutta päätöksiä asian suhteen ei ole vielä tehty.


Kävin tänään myös paikallisessa rullakaihdinliikkeessä, jossa pääsin vertailemaan eri vaihtoehtoja. Olohuoneen ylempään ikkunaan tulee moottorilla toimiva verho, muuten tulossa on ihan perusmekanismilla, todennäköisesti ketjulla, toimivat ratkaisut. Isoihin ikkunoihin kiinnostaisi ottaa screen-kaihtimet, joista on hyviä kuvia Moderni puutalo -blogissa. Ne blokkaisivat auringon lämpöä, mutta säilyttäisivät näkymän ulos. Ainoa arveluttava asia on, kuinka hyvin niistä toisaalta näkyy pimeänä vuodenaikana sisälle, eli ne saattavat vaatia jotkut "perusverhot" lisäksi, mistä en ainakaan vielä ole kovin innostunut. Sovimme, että he käyvät rakennustöiden hieman edistyttyä ottamassa mitat, joiden pohjalta laskevat sitten tarjouksen verhoista.

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että meillä parvekelasitus on kyllä ollu jokaisen maksetun euron arvoinen (ja niitä euroja meni jokunen kun kattokin on lasia)! Parveke olis ollu tuskin juuri millään käytöllä ilman laseja, nyt siellä istutaan lähes joka ilta. Ja sen voi sisustaa niin paljon viihtyisämmäks kun ei tarvi pelätä kastumista. Suosittelen!
    t. Taija

    VastaaPoista
  2. Taija: Uskon, samoja on täälläkin mietitty! Vastaavalta tuli myös hyvä kommentti - ilman laseja joutuis joka kerta luoda lumet talvella, kun menee puistelemaan partsille jotain...ei oikein innosta ajatus, kun pelkkään puisteluunkin tuntuu joskus olevan pitkä matka ;)!

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!