Käyntejä 12/2011 alkaen

25.7.2012

Messupihoja 2012

Asuntomessupihoilla oli paljon hyviä ideoita. Vastavalmistuneet pihat olivat kuitenkin aika "alkutekijöissään", olisi mielenkiintoista nähdä ne muutaman vuoden päästä! Osasta pihoista pääsi suoraan palstaviljelmille, jotka olivat messualueen takaosassa. 

Asuntomessuilla oli yhdellä pihalla Kekkilän Vihervaja ja kyllä, se on kenties vielä kauniimpi paikan päällä nähtynä! Hinta vain on melko korkea...

Kasvihuoneosuus on tässä mallissa varsin pieni, ehkäpä yrttien kasvatukseen, esikasvatukseen tai parin tomaatin kasvattamiseen sopiva.



Tällainen kasvimaan, -huoneen ja vajan yhdistelmä löytyi erään talon pihalta. Olisi kohtuullisen helppo toteuttaa ja tilankäytöltään "järkevämpi" ratkaisu kuin Kekkilän. Tykkään!



Terassimme on taivasalla, ja jollain aikavälillä olisi mukava saada osa siitä katettua, ettei heti ensimmäisten sadepisaroiden takia tarvitse siirtyä sisälle. Katetulla terassilla voisi olla myös pidemmälle syksyä käyttöä. Tässä muutama toteutus, jotka tekivät meihin messuilla vaikutuksen:



Tässä vielä muutamia pihabongailuja messuilta:



Tällaisen voisi tehdä terassin vasempaan laitaan sekä
sisäänajoväylän vasemmalle puolelle

Kaunis ja simppeli ratkaisu

Askellaattoja, tykkään!

Siisti ja huomaamaton ratkaisu

Kauniita porraskiviä

Ihana Fatboyn riippukeinu

Tällaisia minulle lupailtiin messujen aikana pihalle...

Kiva pöytäryhmä ja kaunis nurmikon reunus taustalla

Messutaloissa oli käytetty rohkeasti värejä!



Kaikki sadevedet ohjataan tässä talossa samaan
altaaseen, ja viimeinen kouru/seinämä jakaa
pihan kahteen osaan - fiksua!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Hertta. Itse en viitsinyt tänä vuonna messuille mennä, vaikka juuri Tampereelta ajelemmekin, enkä ole missään muualla kuvaa tuosta kasvihuone/vaja -yhdistelmästä nähnyt. Hieno ja sopii täydellisesti meille myöhemmin tulevan aitan kylkeen.

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä :)! Kiva kun toimii toisinkin päin - teiltä kun olen saanut monta hyvää ideaa...!

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!