Käyntejä 12/2011 alkaen

6.8.2012

Parketti

Pohdimme lattiamateriaaleja pitkään ja hartaasti. Niin pitkään, että olen pariinkin otteeseen ehtinyt jo lupailla koostavani aiheesta postauksen. Tässä se nyt siis vihdoin tulee, kun päätökset on saatu tehtyä.

Meille tulee sekä laatta- että parkettilattiaa. Laattalattiaa tulee wc- ja pesutiloihin, eteiseen, kodinhoitohuoneeseen ja keittiöön. Muualla on sitten parketti.

Alkuun suunnittelimme varsin vaaleaa lattiaa, jota tuntuu olevan joka toimittajalla tarjottavana ja tällä hetkellä joka paikassa esillä. Aloimme jossain vaiheessa miettiä, onko aivan vaalea tai harmaaseen taittava parketti kuitenkaan se "meidän juttumme" pidemmällä aikavälillä. Suunta on siis kulkenut tämän päivän trendisävyistä kohti perinteisempää sävymaailmaa. Ajatuksena on koko ajan ollut tietty "pohjoismainen ilme" sisätiloissa - valoa, vaaleutta, laatoissa harmaan sävyjä ja parketti niin materiaalina kuin sävynäkin sisätilojen kokonaisuutta hieman pehmentämään ja tuomaan lämpöä. Ensisijainen toiveemme oli löytää öljytty parketti, sillä sen pinta on ihanan samettimainen ja himmeä. Tässä hieman kuvia "etsikkoajaltamme" näytepalojen maailmassa:

Postissa tulleita näytepaloja 

Näytepaloja saa tilattua helposti ja nopeasti mm. seuraavista osoitteista:

Parketti Romanoff

Erikoisparketti

Näistä jälkimmäisen näyttelytilassa kävimme Vaasan reissullamme, josta kirjoitin aiemmin täällä. Erikoisparketilla oli parikin hyvää vaihtoehtoa, mutta lattiat olivat kuitenkin vertailtaessa liian kiiltäviä. Kiiltävyys näkyy lattiassa väistämättä, sillä isoista ikkunoista tulee valoa koko päivän ajan...

Tämä oli Paradorin vaihtoehdoista
suosikkimme (Erikoisparketti).

Karelialla ja Timberwisella oli myös hyviä vaihtoehtoja:

Karelian suosikkivaihtoehto

Timberwisen suosikkivaihtoehto

Ponteissa on eroja!

Lopullinen lattia löytyi paikallisesta K-Raudasta. Ihastuimme Quick Stepin Honey Oak -tammiparkettiin välittömästi sen nähdessämme. Linkin kautta pääsee selaamaan myös valmistajan kuvastoa, jossa lattia näkyy suuremmalla pinnalla. Ihastus ei lieventynyt, vaikka yritimme vertailla lattiaa liikkeessä eri mallipaloihin, joita kuljetimme ties mistä  mukanamme...!

Lattiassa on pienenpienet viisteet ja lankku on leveä. Pinta on öljytty ja aivan kertakaikkisen ihanan tuntuinen! Keskikerros parketista on valmistettu materiaalista, jonka pitäisi minimoida puun eläminen vuodenaikojen mukaan. Lisäksi tämä lattia sointuu loistavasti sävyiltään yksiin valitsemiemme laattojen kanssa. Tämä oli alakerrassa aika olennainen asia, sillä eteisen ja keittiön välissä on parkettia, ja tilojen välillä ei ole ovia. Laattavalinnoista sitten lisää seuraavassa postauksessa...

Tässä se on: Quick Stepin Palazzo: Honey Oak Oiled
Näyttää kuvassa keltaisemmalta ja vaaleammalta - kova valoko sen tekee vai mikä...Yllä olevan linkin kautta valmistajan kuvastossa on oikea sävy nähtävissä.

1 kommentti:

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!