Käyntejä 12/2011 alkaen

2.10.2012

Ulkovaloja seinässä

Viime viikolla sähkömies kävi asentamassa osan ulkovalaisimista. Kuistin kattoon tulee yleisvalaisimia, seiniin tulee Konstsmiden Monza-valaisimia kiilalla ylös ja alas tai pelkästään alas, riippuen sijoituspaikasta. Myös pistorasioita oli asennettu.

Pihalle tulee aikanaan Konstsmiden Bergamo-valaisimia, mutta niiden lopulliset sijainnit on vasta hahmoteltuina pihasuunnitelmaan.

Autokatokseen tulee yleisvalaisimet kattoon ja lisäksi räystään alle halogeenit tai ledit.3 kommenttia:

  1. Räystään alla(kin) ledeissä taitaa olla huomattavasti pienempi sähkönkulutus kuin halogeeneissä? Onko näillä kahdella mitään muuta eroa? Samoja juttuja olen miettinyt itsekin, ja ilmeisesti ledeillä mennään meillä, niin sisällä kuin ulkonakin.

    VastaaPoista
  2. Meillä on kuistin lipassa nyt 9kpl 4w lediä. Hyvin näkee, vaikkakin valon värisävy ei ihan silmää hivele. Sähkönkulutuksen kannalta, ulkona saa nyt olla vaikka vihreät:)

    VastaaPoista
  3. Samaan uppovalaisimeen, joka meille tulee, käy sekä halogeeni- että led-polttimot. Halogeeneissä on huomioitava se, että ne kuumenevat, minkä takia takana ei saa olla palavaa materiaalia (kuten meillä on aluskatemuovi!). Tämän vuoksi vaihdamme ko. uppovalaisimiin led-polttimot. Polttimoissa on hyvä valita värilämpötilaksi mieltymyksistä riippuen joko puhdas valkoinen 4000 K tai jos tavoitteena on halogeenin antaman valon sävy, ns. perinteisempi, lämpimämpi sävy, niin lähempänä 3000 K on kuulemma hyvä.

    VastaaPoista

Kysy, kommentoi & osallistu keskusteluun!